Φώτης Δομουχτσίδης : «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Σε πρόσφατη ανάρτηση από δημότη μας σε κοινωνικά δίκτυα διαβάσαμε έκπληκτοι μια σύντομη επιφανειακή οικονομική ανάλυση για την πορεία των οικονομικών του Δήμου μας, που μόνο στόχο είχε είτε την κακοήθηπαραπληροφόρηση είτε προήλθε από άγνοια.

Η πορεία των οικονομικών του Δήμου, που με περισσή διαφάνεια φροντίσαμε να είναι προσβάσιμη σε όλους τους δημότες μας, είναι τόσο ξεκάθαρη, που χωρίς τις στοιχειώδεις γνώσεις οικονομικών, μπορεί ο καθένας με απλό τρόπο να την αντιληφθεί.
Αν ο συγκεκριμένος ανήσυχος πολίτης φρόντιζε απλά να διαβάσει τον τρόπο υπολογισμού των δεικτών και αν προσεκτικά κοιτούσε τους αριθμούς, θα διαπίστωνε αμέσως ότι ο δείκτης οικονομικής επιβάρυνσης αφορά στα προϋπολογιζόμενα ετήσια έσοδα προς τον αριθμό των δημοτών.
Όμως με μία απλή ανάγνωση των αριθμών διαπιστώνει ο καθένας μας ότι τα τακτικά έσοδα του Δήμου, παραμένουν σταθερά τουλάχιστον από το 2016 μέχρι και σήμερα, άρα ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ επιβάρυνση για τους δημότες.
Μόνο δύο (2) ποσά έχουν προϋπολογιστεί τα τελευταία χρόνια προς είσπραξη που τα προηγούμενα χρόνια ήταν μηδενικά. Αφορούν στις εγγυήσεις του Δήμου μας προς την ΔΕΥΑΣΙ και τις οφειλές για δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και αφορούν κι αυτές τη Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ. συνολικού ποσού περίπου 1.200.000 ευρώ. Αυτό είναι μια λυπηρή ιστορία ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣπροηγούμενων Δημοτικών Αρχών, με την οποία ασχολείται η δικαιοσύνη τώρα. Αυτό είναι το ποσό το οποίο αυξάνει τον προαναφερόμενο δείκτη.
Τέλος όσον αφορά στα τέλη καθαριότητας, είναι σε όλους γνωστό, ότι η αυτή η Δημοτική αρχή τα δύο τελευταία χρόνια προχωρά συστηματικά στην μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας. Βέβαια, οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου μας με την σωστή οργάνωση τους, έχουν καταφέρει να αυξήσουν τα έσοδα με την άντληση εσόδων από τα μη δηλούμενα τετραγωνικά αλλά και από την αύξηση των εσόδων από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).
Και φυσικά, το όφελος αυτό ανταποδίδεται άμεσα στους Δημότες μας, όπως οφείλουμε, με την αύξηση των επενδύσεων προς όφελος ΟΛΩΝ μας.
Η παρούσα Δημοτική αρχή είχε πάντα ως στόχο την σύννομη, ορθολογική και άριστη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας, τη διαφάνεια, την αξιοποίηση όλων των πηγών εσόδωνκαι την τήρηση της ισονομίας με προάσπιση των ευάλωτων ομάδων.
Λειτουργούμε με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ προς τους δημότες μας, θέλουμε να ξέρουν όλοι που πηγαίνουν τα χρήματά τους, επενδύουμε σε αυτόν τον τόπο με όραμα και χωρίς σπατάλη.
Τα χρήματα των Δημοτών μας έχουν αξία και η Δημοτική αρχή μαζί με τους υπαλλήλους θα συνεχίσουμε την προσπάθεια χωρίς να κρυβόμαστε.
Εμείς και ξέρουμε και μπορούμε!!!
ΑΛΗΘΕΙΑ, οι δείκτες ΧΡΕΩΝ και ΔΑΝΕΙΩΝ από παρελθόντα οικονομικά έτη (ΠΟΕ) που πληρώνονται τώρα και αποτελούν το 1/5 των εσόδων για ποιο λόγο δεν αναφέρονται?
ΑΛΗΘΕΙΑ, ποίοι τα δημιούργησαν αυτά τα χρέη? Μήπως νυν αντίπαλοι πολιτικοί διεκδικητές?
ΑΛΗΘΕΙΑ, έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος τα ξέχασε επειδή τα πληρώνουμε εμείς τώρα?
ΑΛΗΘΕΙΑ, στην εποχή των «παχιών αγελάδων» δημιουργούσαν χρέη, επιβαρύνοντας όλους εμάς και τα παιδιά μας, που ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ στην εποχή των «ισχνών αγελάδων».
ΑΛΗΘΕΙΑ, πώς κατορθώνει η παρούσα Δημοτική Αρχή στην εποχή των «ισχνών αγελάδων» να ξεπληρώνει ΧΡΕΗ ΑΛΛΩΝ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *