Για την ιστορία της υπόθεσης της Λέσχης

Η ιστορία διεκδίκησης της Λέσχης Αξιωματικών φρουράς ξεκινάει από το 2005,  επι Δημαρχίας Αθανασίου Σπάση , συνεχίζεται το 2013, επι δημαρχίας Απόστολου Καρύδα. Ο οποίος επισήμως ζήτησε από το Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, την παραχώρηση της Λέσχης. Τότε η Λέσχη δόθηκε στον δήμο , κατά χρήση.  Ακολούθησε με το ίδιο αίτημα η δημοτική αρχή του κ. Φώτη Δομουχτσίδη. Και υπήρξε μια αλληλογραφία με το ΤΕΘΑ. Παράλληλα κατατέθηκε και αίτημα από την Μητρόπολη για την παραχώρηση της Λέσχης την ωρα που γνώριζε ότι την διεκδικεί ο Δήμος.

Εμβόλιμα μπήκε πριν λίγα χρόνια να το ζητάει ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου.  

Ετσι, χωρις κανεναν ενδιασμό, πήγε  κόντρα στην λαϊκή θέληση που εκφράζεται απο την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Το ΤΕΘΑ , μέχρι πρότινος, ζητούσε αντίτιμο , περίπου 26.000 ευρώ, από τον δήμο για να την παραχώρηση.

Και ξαφνικά, ενώ μέσω νυκτός σαν τους νονούς της νύχτας  και,  προεκλογικά, με διαδικασίες, φας τρακ, το ΤΕΘΑ αποφασίζει, με το ετσι θέλω, να παραχώρηση την Λέσχη στην Μητρόπολη για 20 χρόνια, χωρίς αντίτιμο.

Ο νοών νοείτο !!!

Με ποιο δικαίωμα το ΤΕΘΑ , μοιράζει γη,  με το ετσι θέλω, σε φορείς, την ωρα που την διεκδικεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση ;  Γη που δεν ηταν δική του. Αυτή η γη ηταν κάποτε δημόσια ή ιδιωτών, δόθηκε στον Στρατό για τις ανάγκες τους  και θα πρέπει να επιστραφεί στο ΛΑΟ. Πρέπει να αποδοθεί στον φυσικό του αποδέκτη που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πόλη είναι ανάστατη. Ο Μητροπολίτης κατόρθωσε να διχάσει, με την συμπεριφορά του,  την τοπική κοινωνία και το ποίμνιο του.  

Σιδηροκαστρινοί μην επιτρέψετε να γίνει αυτή η ασέλγεια σε βάρος της πόλης. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!!

Λεωνίδας Κασάπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *