Γιάννης Χατζόπουλος : Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά στο Άγκιστρο

Η νέα παιδική χαρά Αγκίστρου ολοκληρώθηκε και από αύριο με την πιστοποίηση στο … χέρι !

Στόχος της μελέτης, για το σύνολο των 23 νέων παιδικών χαρών που ολοκληρώνονται ή δημοπρατούνται , ήταν η ορθή, λειτουργική ανασχεδίαση της κάθε μιας παιδικής χαράς , πληρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, με απώτερο σκοπό κυρίως τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, όλων των ηλικιακών ομάδων. Επιπλέον, βασικό κριτήριο των προτεινόμενων παρεμβάσεων είναι η παροχή ευκαιριών αναψυχής και παιχνιδιού σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δραστηριότητες που απουσιάζαν ολοκληρωτικά στην αρχική κατάσταση. Έγινε διεύρυνση της ηλικιακής ομάδας των χρηστών της παιδικής χαράς και λήφθηκε μέριμνα, όπου ήταν εφικτό, για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων που απευθύνονται και σε εφήβους.

Παράλληλα, μέσα σε αυτόν τον αναζωογονημένο αστικό χώρο ικανοποιούνται πλήρως οι ανάγκες ξεκούρασης, ψυχαγωγίας, αναψυχής και κοινωνικοποίησης ταυτόχρονα για τα παιδιά αλλά και για τους συνοδούς αυτών.

 

Μέσω των απαραίτητων ενεργειών του Δήμου για την αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών και την εναρμόνιση τους στα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, δημιουργούνται σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς χώροι που συμβάλλουν στην αύξηση επισκεψιμότητας, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Πλέον το μεγάλο στοίχημα για όλους μας ξεκινάει τώρα.

Με την συντήρηση τους αλλά και την … περιφρούρηση τους !

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *