Η εορτή της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική και θρησκευτική γιορτή της 25ης Μαρτίου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

 

Αποβραδίς, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου με τη συμμετοχή κληρικών από τις γειτονικές ενορίες.

 

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα και εύστοχα αναφερόμενος τόσο στη σπουδαιότητα της εθνικής παλιγγενεσίας, όσο και στη σημασία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για τη σωτηρία του ανθρώπου.

 

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου τελέστηκε στον ως άνω ναό όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Ευαγγελισμός συνιστά την απαρχή της ανθρώπινης σωτηρίας και συνδέεται άρρηκτα με την χαρμόσυνη αγγελία της εθνικής απελευθέρωσης.

 

Τόνισε ιδιαίτερα την αγνότητα της Θεοτόκου, της οποίας η ζωή ήταν μία θεία δοξολογία, γι’ αυτό και αξιώθηκε να γίνει θείο κατοικητήριο και να διακονήσει στο υπέρτατο μυστήριο της σαρκώσεως του Θεού Λόγου.

 

Ακολούθως, εψάλη η προβλεπόμενη ευχαριστιακή Δοξολογία για την εθνική επέτειο και η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πόλεως.

 

 

Πηγή : Romfea.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *