Η ΦΑΕΘΩΝ προστατεύει τους πελάτες και καταναλωτές των προϊόντων της, παρέχοντας ΑΣΦΑΛΗ και ΥΓΙΕΙΝΑ προϊόντα

Την Τρίτη 01.09.2020 και ώρα 14.00μμ ενημερωθήκαμε από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) πως έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε σε κατάστημα λιανικής  πώλησης στο  Νομό  Θεσσαλονίκης και σε εργαστηριακή  ανάλυση, το προϊόν ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ  45γρ  ΚΤΨ  με  αριθμό  παρτίδας Lot:   24/20/50/35071004/0και  ημερομηνία ανάλωσης  12/6/2021, χαρακτηρίστηκε  ως  ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ σύμφωνα  με  το  κεφ.1  του παραρτήματος Ι του Κανονισμού ΕΚ 2073/2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ από τα 5 δείγματα που εξετάστηκαν, υπήρξαν ΙΧΝΗ σε 1 μόνο δείγμα. Σε 5άδεςδειγμάτων της ίδιας παρτίδας που αποστάλθηκαν σε 2 ανεξάρτητα διαπιστευμένα από το ΕΣΥΔ εργαστήρια μικροβιολογικών αναλύσεων ( AlimentLab, Agrolab), ΔΕΝ ανιχνεύτηκαν ίχνη του μικροοργανισμού. Επιπροσθέτως, ΚΑΙ σε επιπλέον δείγματα διαφορετικών  παρτίδων που εστάλησαν  στα  παραπάνω διαπιστευμένα  εργαστήρια ΔΕΝ ανιχνεύτηκαν ίχνη του μικροοργανισμού.

Παρ ́όλα αυτά, η ΦΑΕΘΩΝ σεβόμενη και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις του ΕΦΕΤ, άμεσα ενεργοποίησε τη διαδικασία ανάκλησης της συγκεκριμένης παρτίδας, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία και το Σύστηματα  Διαχείρισης Ποιότητας που τηρεί και εφαρμόζει πιστά. Η ανάκληση ολοκληρώθηκε ΕΠΙΤΥΧΩΣ εντός 24ώρων από την κοινοποίηση της απόφασης του ΕΦΕΤ.

Η εταιρεία τηρεί σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000, το οποίο και πιστοποιείται από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης και έχει περάσει επιτυχώς και επανειλημμένα, επιθεωρήσεις από ελεγκτικούς φορείς. Κατά τη διάρκεια τηςμακρόχρονης πορεία  της, η ΦΑΕΘΩΝ φροντίζει ώστε να συνεργάζεται με αξιόπιστους και εγκεκριμένους προμηθευτές, με σκοπό να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες εμφάνισης τέτοιων συμβάντων και διαρκώς επιμένει τόσο στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που διαχειρίζεται όσο και στους άριστουςχειρισμούς από το εκπαιδευμένο προσωπικό στους χώρους παραγωγής.

Η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων αποτελούν την αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα του ορισμού της ποιότητας των προϊόντων που παράγει η ΦΑΕΘΩΝ. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της επιχείρησης«ΦΑΕΘΩΝ» δεσμεύεται και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη (υλική, τεχνολογική και ανθρώπινο δυναμικό) ώστε όλες οι δραστηριότητές της, που σχετίζονται με την παραγωγή, αποθήκευση, συντήρηση και διακίνηση των προϊόντων της, να είναι οργανωμένες και υπό έλεγχο κατά τρόπο που θα διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα, η υγιεινή και η ασφάλειά τους για τον καταναλωτή.

Η  ΦΑΕΘΩΝ, στη  μακροχρόνια πορείας της,  φρόντιζε  και  φροντίζει  συνεχώς  και αδιαλείπτως να επενδύει στην υψηλή ποιότητα, στην τήρηση αυστηρών συνθηκών υγιεινής ώστε να προστατεύει τους πελάτες και καταναλωτές των προϊόντων της, παρέχοντας ΑΣΦΑΛΗ και ΥΓΙΕΙΝΑ προϊόντα. Σας ευχαριστούμε θερμά για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείχνετε προς την εταιρεία ΦΑΕΘΩΝ, όλα αυτά τα χρόνια.

Εκ της διευθύνσεως

Σέρρες, Σεπτέμβριος 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *