” Η ψηφιακή πραγματικότητα του Παλλατιδείου ΓΕΛ Σιδηροκάστρου”

Η υλοποίηση του « Ψηφιακού Σχολείου» στο Παλλατίδειο ΓΕΛ Σιδηροκάστρου είναι μια πραγματικότητα, καθώς:

 

1.         Η ιστοσελίδα του Σχολείου είναι λειτουργική, άμεση ενημερωμένη και με πολύ χρήσιμους υπερσυνδέσμους (http://lyk-sidir.ser.sch.gr).

2.         Με το λειτουργικό σύστημα «e-ενημέρωση», όλοι οι μαθητές έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση για βαθμούς και απουσίες• μια δυνατότητα που μόνο στο Παλλατίδειο ΓΕΛ Σιδηροκάστρου και στο ΓΕΛ Νιγρίτας υπάρχει!!!

3.         Σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας υπάρχει δυνατότητα χρήσης ενσύρματου διαδικτύου και , εφόσον χρειάζεται σε ορισμένα μαθήματα, ασύρματου (wifi).

4.         Το 80% των αιθουσών διδασκαλίας έχει μόνιμο Η/Υ με οθόνη τηλεόρασης, ενώ και οι υπόλοιπες μπορούν να «εξυπηρετηθούν» από φορητό Η/Υ και βιντεοπροβολέα.

5.         Ο δρομολογητής (router)  του Σχολείου αντικαταστάθηκε φέτος με νέο- υπερσύγχρονο, προσφέροντας αφειδώλευτη και αδιάκοπη ανταλλαγή δεδομένων.

6.         Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, έχει υιοθετήσει ποικίλες εκπαιδευτικές πλατφόρμες (ενδεικτικά: wikis, e-class…), για να υπάρχει και η ασύγχρονη μάθηση από τους μαθητές.

7.         Όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας έχουν κωδικούς από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν απρόσκοπτα σε μαθήματα μέσω e-class.

8.         Πραγματοποιήθηκαν φέτος δύο «τηλεμαθήματα» στα ξενόγλωσσα μαθήματα της Α’  Λυκείου.

9.         Ο χώρος εκδηλώσεων του Σχολείου μας έχει εξοπλισθεί με ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο για την αρτιότερη διεξαγωγή των όποιων εκδηλώσεων.

10.       Το 95% των γονέων έχουν αποκτήσει email, ώστε η επικοινωνία μαζί τους να γίνεται και ηλεκτρονικά!!!

11.       Η ύλη και το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων κοινοποιούνται στους ενδιαφερομένους και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Σχολείου.

Και επειδή « ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» , προετοιμαζόμαστε για νέα παρεμβάσεις στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας με τη νέα σχολική χρονιά!!!  

-Ο-

Δ/ντής

Δημήτριος Κ. Χατζηπαναγιώτου, ΠΕ02,Μ.Α., M.Sc.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *