Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της Δ.Ε.Υ.Α. Σιντικής στο νέο ΕΣΠΑ

Στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, η Δ.Ε.Υ.Α. Σιντικής υπέβαλε πρόταση με τίτλο «ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ – ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 1.852.803,04€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) στη πρόσκληση «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού…

 

Ο βασικός σκοπός της  ΔΕΥΑ με την ανωτέρω προμήθεια είναι η συγκέντρωση των πληροφοριών από όλες τις εγκαταστάσεις Ύδρευσης σε Κέντρο Ελέγχου και η συνολική επεξεργασία τους. Σε συνδυασμό με το σύστημα διαχείρισης Υδατικών Πόρων και την ηλεκτρονική αποτύπωση του δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού θα οδηγήσει, μέσω κατάλληλου λογισμικού στην άμεση σφαιρική παρουσίαση των αποθεμάτων, της κατανάλωσης, του ισοζυγίου νερού την παρακολούθηση της ποιότητας νερού και στην δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους. Ακολούθως και μέσα από την αποκτηθείσα εμπειρία στην κατάστρωση καθημερινού πλάνου οι μηχανικοί, εργοδηγοί και υδρονομείς θα επιτύχουν την βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος που ελέγχει η Δ.Ε.Υ.Α. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην παρακολούθηση της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ των αντλούμενων από τις γεωτρήσεις με συνεχή εποπτεία της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα και των ποιοτικών ιδιοτήτων των νερών.

 

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σιντικής κ. Αθανασιάδης Αναστάσιος ανέφερε ότι: Από την αρχή βασικός στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής ήταν η αξιοποίηση – υλοποίηση της υπάρχουσας μελέτης με τίτλο «ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ – ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ» και η ένταξή της σε κάποιο πρόγραμμα. Μέσω του προτεινόμενου έργου, η ΔΕΥΑ , επιδιώκει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τους καταναλωτές. Θα γίνει ριζική αντιμετώπιση των υδρευτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε μέχρι στιγμής και αφορούν:

 

    Την εξασφάλιση των ποσοτήτων εκείνων του νερού που είναι ανά πάσα στιγµή ικανές να καλύπτουν ένα λογικό επίπεδο κατανάλωσης

 

    Την αδιάκοπη παροχή νερού, που ικανοποιεί τις προβλεπόµενες από τo νόµο προδιαγραφές ποιότητας, µέσα από ένα δίκτυο διανοµής και υπό την απαραίτητη πίεση που επιτρέπει την τροφοδοσία και των υψηλότερων διαµερισµάτων στην περιοχή δραστηριότητας  της  ΔΕΥΑ.

    Την διασφάλιση του απαιτούμενου έλεγχου ποιότητας του παραγόμενου και καταναλώμενου νερού.

 

    Την εξυπηρέτηση των καταναλωτών με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο

 

 

Με την ανάπτυξη του συστήματος θα δημιουργηθούν αυτομάτως και επιπρόσθετες θετικές επιδράσεις, που αφορούν στην δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων της  ΔΕΥΑ , αλλά και την εξασφάλιση όλων των παραπάνω με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *