Κατηγορηματικά υπέρ της παραχώρησης της Λέσχης Σιδηροκάστρου στον Δήμο Σιντικής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου!

Απολύτως σαφής και κατηγορηματικός –όπως άλλωστε δηλώνει και η φράση «δε μασάω τα λόγια μου»- ήταν ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) μιλώντας στην ΕΡΑ Σερρών και στον Λεωνίδα Κασάπη για το θέμα της παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου αντί του Δήμου Σιντικής.

Ενήμερος ήδη για το θέμα δήλωσε απερίφραστα ότι θεωρεί το γεγονός της παραχώρησης «απαράδεκτο, ανεκδιήγητο, δεν ξέρω τι άλλες λέξεις μπορώ να χρησιμοποιήσω για αυτό το οποίο έχει γίνει και με τον τρόπο με τον οποίο έχει γίνει» καθώς επίσης και πως «δε χωράει σε καμία λογική και φέρουν ευθύνη όλοι όσοι συμμετείχαν, όχι μόνο το Υπουργείο και το ΤΕΘΑ αλλά και αυτοί που ζήτησαν, πίεσαν».  

Επιπλέον, στηλίτευσε το παράτυπο της διαδικασίας παραχώρησης λέγοντας ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους Δήμους σε σχέση με άλλους φορείς της δημόσιας ζωής» και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν το ΤΕΘΑ «ενώ είχαν γίνει όλες αυτές οι κινήσεις από την μεριά των δήμων, χωρίς καμία πρότερη ειδοποίηση να τα περνάνε σε φορείς -οι οποίοι δεν διαφωνώ ότι είναι επίσης φορείς που εξυπηρετούν οι απευθύνονται σε πολίτες- αλλά ο πρώτος φορέας είναι πάντα οι Δήμοι.»

Για τις δύο πλευρές που συμφώνησαν την παραχώρηση αναρωτήθηκε «με τι πρόσωπο θα βγουν στην κοινωνία αύριο το πρωί να αντιμετωπίσουν τους πολίτες και τις δημοτικές αρχές, οι οποίοι επένδυαν το μέλλον και το όραμά τους σ’ αυτούς τους χώρους», ενώ εστίασε στο γεγονός ότι «αυτές οι εκτάσεις δεν αγοράστηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις, δόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις από την κοινωνία, τον κόσμο, τους προγόνους μας» για να σχολιάσει στη συνέχεια αρνητικά την αξίωση του ΤΕΘΑ για ενοίκιο από τη στιγμή που το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο «για κοινωφελή χρήση.»

Τέλος, σε ερώτηση του κ. Κασάπη για το αν η ΚΕΔΕ θα συμπαρασταθεί στους δημότες της Σιντικής στην προσπάθειά που κάνουν ώστε να παραχωρηθεί το κτίριο στον Δήμο, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ απάντησε ότι θεωρεί πως «πρώτα πρέπει η τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί, η τοπική κοινωνία που έχει δημάρχους,  αντιπεριφερειάρχες, έχει βουλευτές».

Όλη η συνέντευξη του κ.  Παπαστεργίου στην ΕΡΑ Σερρών και στον Λεωνίδα Κασάπη στο αρχείο που παραθέτουμε.

Όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, ο κ. Παπαστεργίου είναι Δήμαρχος Τρικκαίων από  το 2014. Θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους αυτοδιοικητικούς της χώρας. Με τις επιτυχημένες ενέργειές του έχει καταφέρει να κάνει τόσο διάσημο τον Δήμο του, ώστε να τον επισκέπτονται τουρίστες για να δουν πρωτίστως την αυτοδιοικητική του οργάνωση. Επίσης, η αναγνώριση των συναδέλφων του επιβεβαιώθηκε από την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *