Κι άλλη παράταση για το έργο της δομής στο Κλειδί- Άλλαξε ο ρόλος της, αλλά δίνονται συνεχώς παρατάσεις

Περισσότερες από έξι παρατάσεις έχουν δοθεί για το έργο της εγκατάστασης προσωρινής δομής φιλοξενίας, στη θέση αγρόκτημα Κλειδιού του Δήμου Σιντικής.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε η χθεσινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδης, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσμίας περάτωσης του έργου «Εγκατάσταση προσωρινής δομής φιλοξενίας του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη θέση αγρόκτημα Κλειδιού του Δήμου Σιντικής, Ν. Σερρών», με αναθεώρηση, σύμφωνα με την παρ.8α του άρθρου 147 του ν.4412/16, και όπως αυτή προβλέπεται στην παράγραφο 2.1 του άρθρου Α2 της Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων (Ε.Σ.Υ.) σε συνδυασμό με την περίπτωση 2.3.1 της παραγράφου 2.3 του ίδιου ως άνω άρθρου, έως την 30η Απριλίου 2022, διευκρινίζοντας ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα της αναδόχου.

 

Οι μετανάστες που έμεναν εκεί μέχρι πριν από μερικές ημέρες, απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε δομές γειτονικών νομών, προκειμένου να μετατραπεί η δομή σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων από την Ουκρανία.

 

Η δομή λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και πρόκειται για ένα έργο, που- σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου- κόστισε 2.983.082 ευρώ συν ΦΠΑ.

 

Ένα έργο που κόστισε περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ και μόλις δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η χρήση του εφόσον λήξει η πόλεμος στην Ουκρανία ή σταματήσουν κάποια στιγμή οι ροές από εκεί προς τη χώρα μας.

 

Όλοι προς το παρόν είναι στα «σκοτάδια» σχετικά με το μέλλον της συγκεκριμένης δομής και πως αυτή θα αξιοποιηθεί μελλοντικά.

 

Κι ενώ έχει αλλάξει ο ρόλος και η σκοπιμότητα της δομής και δεν πρόκειται να επανέλθει στην αρχική της «μορφή», εξακολουθεί το έργο να μην θεωρείται ολοκληρωμένο και να δίνονται συνεχώς παρατάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *