Ξεχείλισε ο Κρουσοβίτης : Την γλύτωσε το Σιδηρόκαστρο και τώρα , αλλά ΩΣ ΠΟΤΕ !

Λίγο έλειψε να “πνιγεί”  το Σιδηρόκαστρο, στα νερά του Κρουσοβίτη, με τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατέβηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τα ορμητικά νερά, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και  στο πέρασμα τους παρέσυραν τεράστια πλατάνια, τις γέφυρες του χειμάρρου  και γκρεμίστηκαν πλαϊνά  τοιχία. Η κοιλάδα πλημμύρησε ενω τα νερά παρέσυραν την άσφαλτο και άφησαν πίσω τους μεγάλες ποσότητες λάσπης. Πλατάνια ξεριζώθηκαν και έπεσαν μέσα στον δρόμο , κοβόντας την κυκλοφορία, ενω χρειάστηκε η επέμβαση στης Πυροσβεστικής. 

Οπως μας λένε κάτοικοι του Σιδηροκάστρου , γύρω στις 2.30 το βράδυ , τα νερά παραλίγο να περάσουν πάνω απο το νησάκι και κλήθηκαν να πάρουν τα αυτοκίνητα τους που είχαν παρκαρισμένα, για να μην παρασυρθούν.

Ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή που προκάλεσε ο Κρουσοβίτης εδω και δεκάδες χρόνια. 

Για μια ακόμη φορά την γλύτωσε το Σιδηρόκαστρο. ΩΣ ΠΟΤΕ !

 

Οι αρμόδιοι, Δήμος και Περιφέρεια ,  κάτι δεν κάνουν σωστά , καθώς τα τελευταία χρόνια δαπανήθηκαν πάνω απο 500.000 για αντιπλημμυρικά στον Κρουσοβίτη και το πρόβλημα παραμένει.

Καμία παρέμβαση δεν εχει γίνει στον ανω ρου του Κρουσοβίτη με αποτέλεσμα να μην εχει καθαριστεί και να καταβάζει φερτές ύλες, δένδρα κλαδιά και οτι βρουν στο πέρασμα τους τα ορμητικά νερά. Ποτέ δεν εχει γίνει διευθετήσει του χειμάρρου. Οι εποχές άλλαξαν, οι κλιματική αλλαγή είναι εδω,  ολο και ποιό συχνά φουσκώνουν τα νερά του, σχεδόν κάθε χρόνο. Απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος πριν είναι αργά.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *