Λαϊκή Συσπείρωση Σιντικής : Δείξε μου τους συνεργάτες σου να σου πω ποιος είσαι!!!

Αν και βρισκόμαστε σε μια εποχή που  στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει καταδικαστεί η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όπως και δικαστικά, ορισμένοι επιμένουν να «ποντάρουν» πολιτικά σε νοσταλγούς της δικτατορίας του Παπαδόπουλου, όπως ο δήμαρχος Σιντικής κ. Δομουχτσίδης που επιλέγει να πλαισιώνεται από συνεργάτες ακροδεξιούς και Απριλιανά απομεινάρια.

Η επιλογή του αυτή προϋποθέτει δύο πράγματα: είτε ότι «εκ παραδρομής» δεν διερευνά αν πληρούν τα κριτήρια των αξιών που θα προβάλλουν οι κύριοι αυτοί, όπως τον αθλητισμό, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, είτε  ότι έχει πλήρη επίγνωση για το «ποιόν» τους και μάλιστα τους αξιοποιεί για να διαμορφώσει τα «πολιτιστικά ιδεώδη» των νέων του Δήμου μας.

Θεωρούμε τουλάχιστον άστοχη αυτή την επιλογή καθώς όσοι θαυμάζουν, γιορτάζουν και προβάλλουν τη Δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, στην ουσία επικροτούν το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους. Στηρίζουν επίσης τα συμφέροντα των καπιταλιστών που για να διαφυλάξουν τα κέρδη τους δε διστάζουν  να κάνουν πραξικοπήματα.

Είναι άκρως απαράδεκτο και προκλητικό να επιλέγεται ένας υμνητής της Χούντας, υπεύθυνος για την  πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής μας.  Είναι προσβλητικό ένας οπαδός των απαγορεύσεων της συνδικαλιστικής δράσης , της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, να προσφέρει υπηρεσίες πολιτισμού!!!

Οι οπαδοί των πολιτικών διώξεων, των φυλακίσεων, των εξοριών λαϊκών ανθρώπων και αγωνιστών  πρέπει να απομονωθούν από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Σιντικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *