Λαϊκή Συσπείρωση Σιντικής: Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί» αποκαλύφτηκαν

 

Δριμεία επίθεση ασκεί στη δημοτική αρχή αλλά και στις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευση η Λαϊκή Συσπείρωση Σιντικής μετά την σχετική απόφαση για τη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στη θέση «Κλειδί» της Σιντικής.
Η Λαϊκή συσπείρωση αναφέρει ότι «οι μάσκες έπεσαν και οι δήθεν «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί» αποκαλύφθηκαν» τονίζοντας ότι «οι δημοτικές παρατάξεις παίρνοντας γραμμή από το Μαξίμου θυμήθηκαν να μας μιλήσουν για εθνική ομοψυχία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί» αποκαλύφτηκαν. Μετά τους δήθεν λεονταρισμούς στα περί μέχρι και παραιτήσεων του Δημοτικού συμβουλίου Σιντικής αφουγκράζονταν τάχα τις ανησυχίες του λαού της Σιντικής για την δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σήμερα, ακολουθώντας κατά γράμμα τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ της ΕΕ και της Κυβέρνησης και παίρνοντας γραμμή από το Μαξίμου θυμήθηκαν να μας μιλήσουν για εθνική ομοψυχία. Ξέχασαν τους προβληματισμούς και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων σε «λίγες ώρες».

Για να σταθούν πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων πρέπει να πούνε όχι στη Συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και στη Συνθήκη του Δουβλίνου, που εδώ και χρόνια εγκλωβίζει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Να καταγγείλουν τη μοιρολατρική στάση των ελληνικών Κυβερνήσεων στις επιλογές της ΕΕ, σχετικά με το προσφυγικό.
Δεν λέει κανείς κουβέντα για τη συμμετοχή της αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Συρία, Λιβύη και ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η πρότασή μας είναι πως αυτήν τη στιγμή, εφόσον η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ήταν ατελέσφορη και οδήγησε σε αυτά τα αδιέξοδα, στην πραγματικότητα είναι ανενεργή.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταργηθεί και να καταγγελθεί η Συμφωνία του Δουβλίνου που καταδικάζει σε διπλό εγκλωβισμό πρόσφυγες, μετανάστες, στα νησιά, στον Εβρο, στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι όποιες αναχρονιστικές απόψεις που ακούγονται για να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά, όχι μόνο υπηρετούν τον σχεδιασμό της ΕΕ για εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας, αλλά και ενθαρρύνουν ακροδεξιές ομάδες και δράσεις που εμφανίζονται στα νησιά και στον Εβρο. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού.

Η καταγραφή των προσφυγών, των μεταναστών, αν χρειάζονται άσυλο, αν το δικαιούνται, αν θέλουν να πάνε σε κάποιες χώρες προορισμού, να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας. Να παρέμβει και ο ΟΗΕ με επιτροπές, και η τουρκική κυβέρνηση να αναλάβουν την καταγραφή, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες χορήγησης των χαρτιών που απαιτούνται για άσυλο για την προώθηση στις χώρες προορισμού που επιθυμούν.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή της χώρας μας στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που διαιωνίζουν τον πόλεμο και τις καταστροφές»
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *