Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, επί την ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου.

 

Ημέρα κατά την οποία η Μητρόπολη του Σιδηροκάστρου λαμπροφορεί και σεμνύνεται καθώς άγει τα σεπτά ονοματήριά του ο Επίσκοπός της, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος.

 

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ευκλεούς ποιμαντορίας στην ακριτική Μητρόπολη του Σιδηροκάστρου, 20 χρόνια προσφοράς και θυσιαστικής αγάπης στο γεώργιο της τοπικής Εκκλησίας.

 

Του πανηγυρικού Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους. Ο λαός της ευρύτερης περιοχής προσήλθε για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα, τηρώντας με προσοχή τα μέτρα, προκειμένου να προσευχηθεί και να τιμήσει τον Επίσκοπό του.

 

Στις ευλογημένες στιγμές της λειτουργικής Ευχαριστιακής Συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις διάκονον χειροτονίας του υποδιακόνου Σωτηρίου Απίδιαλη, έγγαμου και πατέρα ενός μικρού αγοριού, με καταγωγή από την περιοχή των Σερρών, ο οποίος βαθειά συγκινημένος, προ της χειροτονίας του, απηύθυνε λόγους δοξολογίας προς τον Θεό και ευχαριστίας προς τον σεπτό Ποιμενάρχη για την πατρική του αγάπη καθώς και τους κληρικούς, την οικογένεια του και τον πιστό λαό της Εκκλησίας, οι οποίοι συνήργησαν στην κατά Θεόν προκοπή του.

 

Στην προσλαλιά του προς τον νέο διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μακάριος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και πνευματικές προτροπές, μπροστά στο φοβερό Μυστήριο της Ιερωσύνης. Τον παρότρυνε να έχει φόβο Θεού και να αναλογιστεί την ευλογία αλλά και την ευθύνη μίας τέτοιας μοναδικής χάριτος και ευλογίας, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο έλεος και την αγάπη του Θεού.

 

Ευχαρίστηκε ακόμη εκ βάθους καρδίας Κλήρο, άρχοντες και λαό για τις εγκάρδιες ευχές τους για την ονοματική του εορτή.

 

Τέλος, προ της Απολύσεως ο Σεβ. κ. Μακάριος, προχείρισε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Διάκονο του π. Άνθιμο Κουρέα, εξαίροντας την προσπάθεια που καταβάλει στην τοπική Εκκλησία, με ζήλο, αφοσίωση και υπακοή!

 

Σιδηρόκαστρο | Χρήστος Καναρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *