Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου

Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 15 Μαίου (του Παραλύτου), η Ιερά Μονή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου Μακαρίου, Επισκόπου Κορίνθου του Νοταρά. Την παραμονή της εορτής, ημέρα Σάββατο,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στις 7 το απόγευμα,  και ανήμερα της εορτής θα προεξάρχει κατά την Θεία Λειτουργία. Παράκληση προς όλους να ενισχύσουμε το Μοναστήρι μας.

 

            Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στο Οχυρό του Ρούπελ για να παρακολουθήσει τις Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους πεσόντες του Οχυρού, που οργανώνει ο Δήμος Σιντικής, και θα τελέσει την Επιμνημόσυνη Δέηση.

            Την Τετάρτη 18 Μαΐου, εορτή της Μεσοπεντηκοστής,  θα λειτουργήσει μόνον ο Ιερός Ναός της Αγίας Ζώνης στο Σιδηρόκαστρο, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος.  Την εορτή της Μεσοπεντηκοστής τιμά ιδιαιτέρως ο σύλλογος Ευελπίδων Μελενίκου και  η αδελφότητα «ΑΡΜΟΝΙΑ».

                        Για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον πανηγυρικό εσπερινό στις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου στην εορτάζουσα ενορία του Ακριτοχωρίου και στις 8:00 στην ενορία της Λιβαδειάς. Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καστανούσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *