Με μια λαϊκή ρήση απαντά στον Σπύρο Τσαρτσίδη ο Παναγιώτης Σαββίδης

Μία οφειλόμενη απάντηση :

 

Εκεί που μας χρωστάγαν μας πήραν και το βόδι». H σοφή αυτή λαϊκή ρήση ταιριάζει απόλυτα στον κ.Σπύρο Τσαρτσίδη -και όσους τον σιγοντάρουν- κάνοντας ζημιά σε μια κορυφαία εκδήλωση για τον τόπο, για την οποία δεν έχει συνεισφέρει στο παραμικρό ή όταν του ζητήθηκε απαίτησε ανταλλάγματα (2016).

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις «ΜΕΡΕΣ ΟΧΥΡΩΝ» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να ενημερώσω πως για τον ποιον θα καλέσει η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση και η ΣΤΕΝΩΠΟΣ να πάρουν μέρος ή να παρουσιάσουν αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους διοργανωτές, που επιλέγουν να συνεργαστούν με ανθρώπους που πάνω απ’ όλα είναι ειλικρινείς και τιμούν το λόγο τους. Κάτι που έως σήμερα δεν έχει πράξει ο κ.Τσαρτσίδης, μη σεβόμενος ουσιαστικά την ιστορία του πατέρα του, που σέβομαι και τιμώ. Αλλά ως εκεί.

Ως ΝΠΙΔ το Μουσείο Τσαρτσίδη (με τα αυθεντικά κειμήλια κλπ κλπ) δεν μπορεί να έχει απαίτηση από άλλα δύο ΝΠΙΔ να τον περιλαμβάνουν στις δράσεις τους, όταν ο διαχειριστής του φέρεται με τον χειρότερο τρόπο και μιλάει δημόσια για «μαγαζιά» και «παραμάγαζα» για τα οποία ΑΝΕΤΑ θα μπορούσαν τα μέλη μας να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Όσον αφορά το τι έχουμε πετύχει για την προβολή του τόπου, κάθε νοήμων άνθρωπος το αντιλαμβάνεται. Ξεχνάει ο κ.Τσαρτσίδης την προβολή του μουσείου του από φυλλάδια που είτε εξέδωσε η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση ή σχεδίασε αφιλοκερδώς για λογαριασμό του δήμου Σιντικής (αλήθεια έως σήμερα ο δήμος Σιντικής έχει τυπώσει δωρεάν φυλλάδια κάποιοι άλλου ΝΠΙΔ στην περιοχή ? Ούτε αυτό αναγνώρισε δημόσια).

Μετά τα όσα έλαβαν μέρος το 2017 στο Ρούπελ από τον κ.Τσαρτσίδη και την παρέα του, τα οποία έγιναν θέμα κακού σχολιασμού σε φόρουμ αναβιωτών και στα social media, οι διοργανωτές ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ πέρυσι να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, διασώζοντας τη φήμη της εκδήλωσης. Ο κ.Τσαρτσίδης επιμένει να παρουσιάζεται ως «Δουράτσος» επικεφαλής μιας δήθεν αναβιωτικής ομάδας (ας ρωτήσουν ομάδες με ιστορία χρόνων τι εστί ιστορική αναβίωσή) επιμένοντας να ικανοποιήσει τον προσωπικό του εγωισμό, σε βάρος μιας εκδήλωσης για την οποία -επαναλαμβάνω- δεν έχει προσφέρει το παραμικρό.

Πρόσφατα καλή τη θέληση, στη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο, του προτάθηκε μέρος της «ομάδας» του να λάβει μέρος στο κεντρικό αναβιωτικό δρώμενο, με συγκεκριμένο ρόλο και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αρχικά αρνήθηκε, αλλά στη συνέχεια -σε συνομιλία που είχα μαζί του- αποδέχτηκε την πρόταση.

Και εκεί που πιστεύαμε πως είχαμε ηρεμήσει, αποφεύγοντας την επανάληψη των όσων συνέβησαν την περασμένη χρονιά και σίγουρα δεν κάνουν καλό στην εκδήλωση, ο κ.Τσαρτσίδης ως μαινόμενος ταύρος στα social media άρχισε εκ νέου το γνωστό παιχνίδι, καταγγέλλοντας δήμο Σιντικής, Κοιν.Σ.Επ. Αγκιστρο Δράση και ΣΤΕΝΩΠΟ πως «υποτιμούν» και «πολεμούν» το Μουσείο Τσαρτσίδη, που έχει τα «αυθεντικά κειμήλια κλπ κλπ».

Ο ίδιος εμφανίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ., το οποίο κυριολεκτικά τον ΑΔΕΙΑΣΕ, με εξαίρεση τον Δημ. Σύμβουλο Σάββα Καραβασιλείου ΟΥΔΕΙΣ άλλος τον υποστήριξε στις καταγγελίες του κατά ΣΤΕΝΩΠΟΥ και ΑΓΚΙΣΤΡΟ ΔΡΑΣΗ. Εξάλλου μια μικρή κοινωνία είμαστε και όλοι μας γνωριζόμαστε (Σημ. Δεν μπορώ να του απαντήσω δημόσια στις αναρτήσεις του γιατί κατά την προσφιλή τακτική του με έχει “μπλοκάρει”),

 

Το Μουσείο Τσαρτσίδη (όπως έχει ανακοινωθεί στα φυλλάδια και στην αφίσα της εκδήλωσης) θα λάβει μέρος στο Ρούπελ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εκθέτοντας μέρος της συλλογής του. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Όσον αφορά τη αναβιωτική του ομάδα σαφώς και δεν έχει λόγο παρουσίας μετά τα όσα προηγήθηκαν το 2017, το 2018 και φέτος. Οι διοργανωτές εκτός από την ψυχική τους υγεία, θα πρέπει να διασφαλίσουν και την ομαλή συνεργασία των εμπλεκομένων στην εκδήλωση με στόχο το άριστο αποτέλεσμα. Η συνεργασία με τον κ.Τσαρτσίδη αποδείχθηκε προβληματική, ψυχοφόρα και αναποτελεσματική.

 

Προσωπικά δεν «διαγράφω» εύκολα συμπεριφορές και καταστάσεις και προτιμώ το σοφό «μακριά και αγαπημένοι».

Η εκδήλωση δεν έχει ανάγκη τον ala carte εθελοντισμό του κ.Τσαρτσίδη, ας έρθει να προσφέρει στην εκδήλωση χωρίς στολές, φυσεκλίκια και γαλόνια, και οποιουδήποτε άλλο επιζητεί να την χρησιμοποιήσει για μερικά λεπτά δημοσιότητας και καμία δεκαριά Like στα social media.

Όσον αφορά το «θάψιμο» του Μουσείου του, ας κάνει την αυτοκριτική του. Ένα απλό googlάρισμα είναι αρκετό για να δει πως με τα καμώματά του, κάνει ζημιά στο πολυετή αξιόλογο έργο του πατέρα του.

Τέλος, θα παρακαλούσα συγκεκριμένο υποψήφιο Δήμαρχο και συνδυασμό, να σταματήσουν να σιγοντάρουν και να χρησιμοποιούν το Μουσείο Τσαρτσίδη σε βάρος της εκδήλωσης, πιστεύοντας πως θα πλήξουν έτσι τη σημερινή δημοτική Αρχή ευελπιστώντας μερικά σταυρουδάκια.

Σεβασμός στην προσπάθεια και στον κόπο όλων όσων εργαζόμαστε για να φέρουμε χιλιάδες κόσμου στον τόπο μας εκείνο το τριήμερο.

Παναγιώτης Σαββίδης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *