Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου συναντήθηκε ο Σιδηροκάστρου Μακάριος – Ευκαιρία να αποσυρθεί απο την ΛΑΦ ο Μητροπολίτης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου και της Αδελφότητος Κυριών και Δεσποινίδων «Η ΑΡΜΟΝΙΑ», κ. Αντώνιο Τοπολίγκα, είχε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, μετά και τις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους.

 

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ευχάριστο και οικογενειακό κλίμα δεδομένης της άριστης συνεργασίας του Συλλόγου με την Εκκλησία, την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τις κατά τόπους ενορίες της περιοχής εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μακροχρόνια αδυναμία ολοκλήρωσης της αίθουσας μνήμης που στεγάζεται στο οικόπεδο του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου στο κέντρο του Σιδηροκάστρου, μια αίθουσα που θεμελιώθηκε προ δεκαπενταετίας, αλλά δεν ολοκληρώθηκε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.

 

Πρόκειται για αίθουσα ημιτελή, διαμορφωμένη αμφιθεατρικά, προκειμένου να καταστεί χώρος πολιτισμού και να φιλοξενεί εκδηλώσεις του Δήμου και των τοπικών Φορέων και Συλλόγων, 300 θέσεων.

 

Τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και ο κ. Τοπολίγκας, εξέφρασσαν την λύπη και τη στενοχώρια τους για το γεγονός της αδυναμίας ολοκλήρωσης των εργασιών στην αίθουσα, τη στιγμή μάλιστα που η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου εκδηλώσεων για το Σιδηρόκαστρο καθίσταται επιτακτική.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε να συνεργαστεί με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου, προκειμένου η Ιερά Μητρόπολις να βρει τους πόρους και εν τέλει να αναλάβει και να βοηθήσει στην αποπεράτωση του έργου και κατ’ επέκταση στην πνευματική και πολιτιστική πρόοδο του τόπου, χωρίς όρους και δεσμεύσεις εκατέρωθεν.

Panagiotis Savvidis

?Να μια καλή λύση προκειμένου να επέλθει η ηρεμία στην πόλη του Σιδηροκάστρου. Ο (ιστορικός) Σύνδεσμος Ευελπίδων Μελενίκου να παραχωρήσει το οίκημα του στην Μητρόπολη και ο Μακάριος να αποσυρθεί  υπέρ του δήμου και της τοπικής κοινωνίας απο την ΛΑΦ.

? Έτσι και το κτίριο του Συνδέσμου θα ολοκληρωθεί και ο “‘Αγιος” θα αποκτήσει “φιλέτο” στο κέντρο της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *