Μοναδική παρουσίαση όπλων στο Ρουπελ

 Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης “Γ. Δουράτσος Δκτης Ρούπελ” του Πολεμικού Μουσείου “Μιχάλης Τσαρτσίδης” στην 77η επέτειο της Μάχως των Οχυρών Μεταξά την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στο Οχυρό Ρούπελ παρουσίασε μια πλήρη ομάδα του ΕΣ συν Υγειονομική κάλυψη.

Είχαμε έναν Λοχία με ένα περίστροφο NAGANT κι ένα πιστόλι φωτοβολίδων το ΜΚ 3 , έναν Δεκανέα με το οπλοπολυβόλο Chauchat , έναν Δεκανέα με το LEBEL TROBLON (οπλοβομβοδοβόλο) και τις οπλοβομβίδες VB Viven Bessiere , δυο στρατιώτες με τυφέκια Mannlicher–Schönauer κι έναν με την αραβίδα και τις αντίστοιχες ξιφολόγχες , δυο στρατιώτες με τυφέκια Berthier κι έναν με την αραβίδα και τις αντίστοιχες ξιφολόγχες, έναν Υπίατρο με πιστόλι Ruby κι έναν Λοχία Υγειονομικού με πιστόλι BROWNING FN.

Όλοι έφεραν την αντισφυξιογόνο μάσκα Μ1939.

 

Η παρουσίαση αυτή είναι μοναδική διότι εκτός του ότι η ομάδα έφερε ακριβώς τα όπλα που προβλεπόταν αλλά και ότι τα όπλα αυτά είναι τα αυθεντικά που πολέμησαν στο οχυρό Ρούπελ τον Απρίλιο του 1941 και τα σύλλεξε ο πατέρας μου για να δημιουργήσει το Πολεμικό Μουσείο με το όνομά του στο Σιδηρόκαστρο και στο Ρούπελ

 

Δείτε όλα αυτά που αναφέρω στις φωτογραφίες από την παρουσίαση στην επέτειο και από τις πρόβες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *