Ο Σύλλογος “ΣΤΕΝΩΠΟΣ ” ευχαριστεί

Σας ευχαριστούμε θερμά που στηρίξατε ή τιμήσατε με την παρουσία σας την χοροεσπερίδα – συνεστίαση μας, Ρετρό Σουαρέ 1940s,

στα πλαίσια της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και συμβάλατε στα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της διαφορετικής και ελπιδοφόρας εκδήλωσης. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία μας, με δεδομένο ότι είμαστε ένας νεοσύστατος σύλλογος.

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τις δράσεις του για την προστασία, τη διάσωση, την ανάδειξη και την αξιοποίηση τους των οχυρών , ως μέρος της ιστορικής, πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας βασιζόμενο στην εθελοντική εργασία και προσφορά των μελών μας, καθώς και στη συνεργασία με άλλους πολίτες, δημόσιους και συλλογικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.,

Η συνέχεια ανήκει στην επιστημονική μας ομάδα εργασίας με αντικείμενο την Ιστορική Έρευνα και Τεκμηρίωση , συμμετέχοντας σε δράσεις προβολής της ιστορίας των οχυρών εντός και εκτός του νομού μας αλλά και της χώρας μας σε συνεργασία με διάφορους φορείς.

Η «ΣΤΕΝΩΠΟΣ. ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ» θα συμμετέχει επίσης με την νεοσύστατη αλλά έμπειρη πλέον ομάδα Αναβιωτών ( Reenacting Team ) στο κορυφαίο φεστιβάλ ιστορικής αναβίωσης Β΄Π.Π στην Ελλάδα ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Σιντικής στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ όπου στόχος της εκδήλωσης, είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η ανάδειξη της αναγκαιότητας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ λαών και κρατών, καθώς και η προώθηση του ιστορικού τουρισμού στην περιοχή μας.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ο πρόεδρος του Σωματείου

 

Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *