Όλ. Φυταγκουρίδου: «Επιτακτική η ανάγκη νέου κτιρίου για το δημοτικό σχολείο Ροδόπολης»

Επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη κατασκευής νέου σύγχρονου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης, η επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» και υποψήφια Δήμαρχος Σιντικής Όλγα Φυταγκουρίδου.

 

 

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και ανατρέχοντας σε αρχεία προηγούμενων ετών, η κ. Φυταγκουρίδου ανέσυρε το πολύπαθο θέμα της ανέγερσης νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης. Ένα έργο που αποτέλεσε –ουκ ολίγες φορές- θέμα σε παρελθούσες προεκλογικές περιόδους, και στην προ Καλλικράτη εποχή, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται, επίσης, τα εξής:

 

«Ένα θέμα που ‘εκμεταλλεύτηκαν’ πολλοί στο παρελθόν και το χρησιμοποίησαν για άγρα ψήφων.

Ο σημερινός Δήμαρχος δε, ξεπέρασε τον εαυτό του. Το θεώρησε ως τελειωμένη υπόθεση και, ακούγοντας τον, ήμασταν έτοιμοι να φορέσουμε τα καλά μας και να πάμε στα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου. Ανατρέχοντας σε παλαιότερη συνέντευξή του πριν από 2 χρόνια και συγκεκριμένα στις 27-3-2017 γι’ αυτό το θέμα ανέφερε:

 

‘Είναι σε εξαιρετικό δρόμο…’ ‘Το τελειώσαμε και το οργανώσαμε…’ ‘Πετυχαίνεις όταν επιμένεις….’ ‘Θα είναι από τα πρώτα, αν δεν είναι το πρώτο που θα γίνει….’. Ένα από τα γνωστά παραμυθάκια που κατά καιρούς σέρβιρε στους ανυποψίαστους πολίτες.

 

Ποια είναι η αλήθεια;

1. Υπήρξαμε ποτέ έτοιμοι για να υποβάλουμε πρόταση που θα μπορούσε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα;

2. Ξεπεράσαμε τα προβλήματα (διευθέτηση χειμάρρου, τοπικό ρυμοτομικό) για να μπορέσουμε να υποβάλλουμε πρόταση;

3. Σκύψαμε πραγματικά στο πρόβλημα για να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα όποια θέματα προέκυψαν ή λειτουργούσαμε και λειτουργούμε στη λογική του αυτόματου πιλότου;

4. Γιατί ενώ γνωρίζαμε ή οφείλαμε να γνωρίζουμε το πρόβλημα και όλες τις πτυχές του παραμυθιάζαμε τους συνδημότες μας πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

 

Θέση μας είναι πως είναι επιτακτική η ανάγκη κατασκευής νέου σύγχρονου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης επιλύοντας πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα τα οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι μιας και έχω την τιμή να εργάζομαι σ’ αυτό τα τελευταία 18 χρόνια.

 

Από την άλλη, υπηρετώντας την αλήθεια και σεβόμενοι την ουσιαστική και αμφίδρομη σχέση που οικοδομούμε με τους συνδημότες μας, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα προσπαθήσουμε πρώτα για την άρση των όποιων δυσκολιών υπάρχουν και στη συνέχεια θα κάνουμε το παν για να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα ώστε, επιτέλους, να κατασκευαστεί».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *