Όλγα Φυταγκουρίδου: Αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Σιντικής για το Κάστρο των Χριστουγέννων

Κριτική στη δημοτική αρχή Σιντικής ασκεί η Υποψήφια Δήμαρχος Σιντικής Όλγα Φυταγκουρίδου αναφορικά με τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων στην πόλη του Σιδηροκάστρου.

Η επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης “Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική” σε γραπτή δηλωσή της αναφέρει ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος “Κάστρο των Χριστουγέννων” καθώς όπως υποστηρίζει “Αν και οι υπεύθυνοι εθελοντές υπέβαλαν αίτημα βοήθειας στον Δήμο από τον Αύγουστο προκειμένου να προγραμματίσουν το καλύτερο πλάνο δράσης, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση πάρθηκε μόλις στις 11 Δεκεμβρίου” συμπληρώνοντας παράλληλα πως “Το Κάστρο πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία. Μπορεί να προβάλει τον τόπο μας, να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, να τονώσει την ντόπια αγορά”

 

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση της κας Φυταγκουρίδου:

 

“Πριν από μερικά χρόνια μια ομάδα εθελοντών βλέποντας την πόλη του Σιδηροκάστρου να ζει τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων μέσα στο σκοτάδι, χωρίς χρώμα και χωρίς ζωντάνια, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να δημιουργήσει. Έφτιαξε, έτσι, το ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Ένα θαυμάσιο εγχείρημα που δε θα γινόταν ποτέ χωρίς τις άοκνες, επίμονες και συγκινητικές προσπάθειες μια ομάδας ανθρώπων με κοινά χαρακτηριστικά την αγάπη για τον τόπο τους και τη διάθεση προσφοράς. Αυτή η καταπληκτική πρωτοβουλία όμως δε βρήκε την ανταπόκριση που έπρεπε από τη δημοτική αρχή. Αδιαφορία, καθυστερημένες αποφάσεις χρηματοδότησης, έλλειψη στήριξης, απουσία προβολής, πολλά θα…..

 

Το αποκορύφωμα είναι η φετινή διοργάνωση. Αν και οι υπεύθυνοι εθελοντές υπέβαλαν αίτημα βοήθειας στον Δήμο από τον Αύγουστο προκειμένου να προγραμματίσουν το καλύτερο πλάνο δράσης, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση πάρθηκε μόλις στις 11 Δεκεμβρίου!!! Αυτό, προφανώς, συνιστά τροχοπέδη στην επιτυχία της διοργάνωσης και προδικάζει πως το πρόγραμμα των δράσεων θα είναι λιγότερο εντυπωσιακό από αυτό που θα έπρεπε να είναι. Κι όμως. Ο θεσμός του Κάστρου των Χριστουγέννων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καταπληκτικό project που θα καθιστούσε την πόλη το εορταστικό κέντρο όλης της περιοχής.

 

-Τι θα μπορούσαμε να ζηλέψουμε από παρόμοιες δράσεις που συμβαίνουν σε όμορους νομούς;

 

-Όταν εμείς έχουμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη απείρως περισσότερα πράγματα. Πώς να συμβεί όμως αυτό όταν η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί και ούτε καν οι συνδημότες μας γνωρίζουν για το Κάστρο;

 

Το Κάστρο πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία. Μπορεί να προβάλει τον τόπο μας, να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, να τονώσει την ντόπια αγορά. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας και κυρίως την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη δημοτική αρχή.”

infonews24.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *