Ολγα Φυταγκουρίδου : Διαλύεται η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σιντικής

Διαλύει με προσωπική του υπογραφή τον μοναδικό και αναγκαίο πυρήνα ανάπτυξης ενός δήμου η διοίκηση του Φώτιου Δομουχτσίδη

Τη στιγμή που όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης αναζητούν λύση στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών τους και πέτυχαν με νόμο να μην φεύγει κανένας μηχανικός χωρίς σύμφωνη γνώμη δημάρχου, να αυξάνουν το ποσοστό από το 67% σε 80% ώστε να μεταταχθεί ένας δημοτικός υπάλληλος, στον δήμο Σιντικής ο κ. Δομουχτσίδης «διώχνει» τους δύο προϊσταμένους της τεχνικής υπηρεσίας σε επίπεδο τμήματος και διεύθυνσης, δύο υπάλληλους άριστα καταρτισμένους και κοινωνικά αποδεκτούς στον χώρο που δραστηριοποιούνται, οι οποίοι με τις ευλογίες του κ. Φώτιου Δομουχτίδη φεύγουν από την Σιντική!!

Ο δήμος Σιντικής στα τάρταρα!!

Ερωτηματικά πολλά για έναν «στρατηγό». Για τη διενέργεια μετάταξης ή απόσπασης, το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στον φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος, κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για τη διαδικασία επιλογής, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον εξηνταπέντε τοις εκατό (65%) επί του συνόλου των οργανικών θέσεων, στο οποίο ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται υπάλληλοι, οι οποίοι απουσιάζουν με μακροχρόνια άδεια, όπως άνευ αποδοχών, υπηρεσιακής εκπαίδευσης ή είναι αποσπασμένοι σε άλλο φορέα. Επίσης, πρέπει ο αιτών υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο τόσο κατά την λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή μετάταξης. Ειδικά για τη μετάταξη υπαλλήλου από ΟΤΑ α΄ βαθμού απαιτείται επιπλέον η γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου. Ειδικά για τη μετάταξη υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Δόμησης των ΟΤΑ α΄ βαθμού απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου. Προς στήριξη των δήμων μετά από απαίτηση των δημάρχων το ποσοστό ανέρχεται πλέον στο 80% αντί για 65%!!

Τα ερωτήματα πολλά και αγωνιώδη:

Καλύπτεται το ποσοστό; Εάν ναι γιατί επέλεξε και με ποιον τρόπο να διώξει και τους δυο; Από τους 3 μηχανικούς φεύγουν πλέον οι 2 για όσους γνωρίζουν μαθηματικά….

Πώς θα λειτουργήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σιντικής;

Κανένας άλλος δήμαρχος δεν άφησε μηχανικό και δε συναίνεσε στη μετάταξή του. Εξυπηρετούνται προσωπικά συμφέροντα του δημάρχου σε βάρος του δήμου ή τον στρίμωξαν οι συνάδελφοι του δήμαρχοι που ήθελαν τις δυο καλές μεταγραφές;

Γιατί από κανέναν άλλον δήμο δεν φεύγουν μηχανικοί ;

Δεν ξεχνώ ότι οι ίδιοι μηχανικοί εξυπηρετούν την ΔΕΥΑΣΙ, την ΑΠΟΔΡΑΣΙ, την ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΓΩΓΗ αλλά και την εν γένει ομαλή λειτουργία του δήμου .

Ακόμα και συνάντηση με τον πρωθυπουργό εκφράζοντας την αγωνία τους για την έλλειψη μηχανικών πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ. Τα μέλη της εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, εξέφρασαν την αγωνία τους για τις καθυστερήσεις στη μελέτη και την υλοποίηση έργων σε Δήμους. Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε, ότι: «Είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό τα θέματα που καίνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βρισκόμαστε άλλωστε σε ένα κομβικό σημείο με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού από την μία έχουμε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τα ζητήματα που υπάρχουν και από την άλλη, οι δύο νέες μεγάλες προκλήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, απαιτούν κινητοποίηση αλλά και συντονισμό, με πιο διακριτό ρόλο για τους Δήμους. Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους Δήμους να σχεδιάσουν και να ωριμάσουν έργα, άρα είναι απαραίτητη η δόμηση μιας τεχνικής βοήθειας στους Δήμους».

Ο κ. Δομουχτσίδης αφήνει τον Δήμο Σιντικής με έναν(!!) μόνο μόνιμο μηχανικό, πλέον, ενάντια της λογικής όλων των άλλων Δήμων πανελλαδικά που οι Δήμαρχοι τους ενδιαφέρονται για τον δήμο τους, για το καλό των δημοτών.

Μπορεί το καθεστώς που επέβαλε τα τελευταία 7 χρόνια στον Δήμο Σιντικής ο κ. Δομουχτσίδης να μην είναι το ιδανικό για την ανάπτυξη του τόπου, εκ του αποτελέσματος και συγκριτικά με άλλους Δήμους, αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε να μείνει ο Δήμος μας με υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία και έξω από την δυνατότητα, έστω και στο μέλλον να πρωταγωνιστήσει όπως του αξίζει.

Μπορεί ο Δήμαρχος να αδιαφορεί ακόμα και για τις συστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του ίδιου του κράτους δηλαδή, που τον ζητά να ανακαλέσει τις αποφάσεις του με τις οποίες αποφάσισε να συντάσσει τεχνικές μελέτες διοικητικός υπάλληλος, που ορίζεται παραδόξως πάντα και μέλος και σε όλες τις επιτροπές παραλαβής και αναθέσεων, και να τις θεωρεί ο ίδιος ως Δήμαρχος!! Η υπόθεση της μελέτης των νέων παιδικών χαρών που χρονίζει εδώ και χρόνια, είναι τρανή απόδειξη της ανικανότητας ή της ικανότητας του Δημάρχου…

Μια μελέτη που υπογράφει ξανά αναρμοδίως και ενάντια της νομοθεσίας διοικητικός υπάλληλος και θεωρεί ο Δήμαρχος κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων…

Χωρίς να αναφέρω την υπόθεση του ενυδρείου της Βυρώνειας, του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Σιδηρόκαστρο και την εμπλοκή του ΔΕΠΑΝ με τον εκβιασμό της λήψης παράνομης απόφασης, του κτιρίου των Μελενίκων και της υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα της περιφέρειας πριν χρόνια για το δημοτικό σχολείο Ροδόπολης…

Τα μαύρα χρόνια που βιώνουμε στον Δήμο Σιντικής θα περάσουν και η μεταπολίτευση κάποια στιγμή θα έρθει.

Μέχρι τότε όμως;

Θα καταδικάσουμε το μέλλον μας;

Σήμερα πρέπει να φροντίσουμε τον Δήμο και όχι το προσωπικό μας συμφέρον για το μέλλον του τόπου και να φροντίσουμε να μην καταρρεύσουν οι αναγκαίες υπηρεσίες μας προς όφελος όλων αυτών που προσδοκούν να επωφεληθούν από τις ενέργειες του Δημάρχου Σιντικής.

Όσο για τα ευχολόγια και η επιδίωξη για αντικατάσταση των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας τους με ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου και ιδιωτικούς φορείς, οι αντιδράσεις των άλλων δημάρχων πανελλαδικά δίνουν την αποστομωτική απάντηση!!

Κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να υποκαθιστά τους δημοσίους υπαλλήλους, παρά μόνο να τους υποστηρίζει ως υπηρεσία.

Και, για να λέμε αλήθειες: Δεν είναι θέμα επιθυμίας υπαλλήλων, αν θέλουν να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία. Είναι θέμα ευθύνης, δια νόμου, του Δημάρχου, είναι ο σεβασμός και οι υποχρεώσεις του προς στους δημότες του. Ας σκεφτεί κάποιος, να διοικούσε το στράτευμα και να χορηγούσε σε όλους τις μεταθέσεις που ήθελαν. Θα άδειαζαν τόποι και περιοχές και κυρίως οι ακριτικές όπως ο Δήμος μας!!

Κυρίες και κύριου Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγαπητοί συνάδελφοι, θα το επιτρέψουμε, ή θα αφήσουμε ακόμα μια φορά να πρωτοτυπήσει αρνητικά σε πανελλαδικό επίπεδο ο δήμος μας;

Τα υπόλοιπα στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης

https://ecopress.gr/kede-sos-sto-maximou-navagoun-ta…/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *