Ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής εσωτερικών χώρων υγιεινής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου

Ένα όνειρο από την κατασκευή του Σχολείου το 1968 γίνεται πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης Γιάννη Τορουνίδη, επισκέφτηκε την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 το Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής εσωτερικών χώρων υγιεινής.

 

Με βάση την ενημέρωση που είχε από τον επιτόπου μηχανικό του έργου κ. Κώστα Σαββίδη, οι εργασίες σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς απομένουν να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες και να βαφτεί ο χώρος.

 

Ο κ. Δομουχτσίδης δήλωσε ότι δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή προχωρά σε μία σειρά ενεργειών για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τορουνίδης.

 

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου Δημήτρης Ζωηρός ευχαρίστησε τον Δήμο, τον Δήμαρχο Σιντικής και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, καθώς όπως είπε, ήταν επιτακτική η ανάγκη κατασκευής των εσωτερικών χώρων υγιεινής, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι οι χώροι υγιεινής είναι εκτός του σχολικού κτιρίου.

 

Συγκεκριμένα κατασκευάστηκε προσθήκη στο υπάρχον σχολικό κτίριο, που περιλαμβάνει τρία (3) WC αγοριών, τρία (3) WC κοριτσιών και δύο (2) WC για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 130.000 € με χρηματοδότηση από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και τη ΣΑΤΑ και περιλαμβάνει και την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του κτιρίου, που στεγάζεται το 4ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *