Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Γεώργιου Καμπά οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Οχυρό Ρούπελ

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τη Μάχη των Οχυρών! Στα θρυλικά οχυρά του Ρούπελ και του Ιστίμπεη, Έλληνες στρατιώτες τον Απρίλιο του 1941

υπερασπίστηκαν τα Οχυρά και δεν επέτρεψαν τον πολυάριθμο γερμανικό αντίπαλο με τον υπερσύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό να τα καταλάβει. «Τα οχυρά καταλαμβάνονται, δεν παραδίδονται» είχε πει ο διοικητής του οχυρού Άνχη Γεώργιου Δουράτσου στην απαίτηση των Γερμανών για παράδοση του Ρούπελ.

 

Σήμερα 78 χρόνια μετά στο Οχυρό Ρούπελ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημεί των πεσόντων παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, της στρατιωτικής, πολιτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου.

 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων ερωτηματικά προκάλεσε η μη κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της Βουλής των Ελλήνων καθώς στην εκδήλωση μνήμης και τιμής παρευρέθησαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σερρών Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή αλλά και η πρώην Υφυγπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτης ΑΝΕΛ Σερρών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *