Πέθανε ο Λευτέρης Ελευθεριάδης

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 81 ετών , ο Λευτέρης Ελευθεριάδης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο (10.2.18)  απο τον ιερό ναό Ευαγγελίστριας, στις 3 το μεσημέρι.

 

Ο Λευτέρης Ελευθεριάδης , καθηγητής στο επάγγελμα και για πολλά χρόνια διατηρούσε φροντιστήριο στο Σιδηρόκαστρο. Ήταν ο ιδρυτής και διετέλεσε πρόεδρος έως το τέλος του, του Συλλόγου Σπηλαιολογίας Σιντικής «Μαύρος Βράχος» και ο πρώτος που ανέδειξε τα σπήλαια της περιοχής του Σιδηροκάστρου, με ενα σημαντικό έργο που αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη για επόμενες γενιές.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης έγραψε

 

” Από σήμερα ο τόπος μας, ο δήμος Σιντικής, είναι πιο φτωχός. Ο δραστήριος και πολυπράγμων Λευτέρης Ελευθεριάδης, ο κυρ Λευτέρης όπως όλοι τον φωνάζαμε, έφυγε για το μεγάλο τάξιδι. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην αξιοποίηση και στην ανάδειξη του τεράστιου φυσικού πλούτου της περιοχής μας και ειδικά των σπηλαίων του Κρουσοβίτη. Μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσε με πάθος για το υπόγειο σπήλαιο στον Μαύρο Βράχο, που έκρυβε -συμφωνα με τον ίδιο- μια βυθισμένη αρχαία πολιτεία. Έκλεισε ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τον τόπο μας. Με το πάθος το μεράκι και την αγάπη του, μάθαμε πολλά ήρθαν στο φως περισσότερα. Να είσαι καλά κυρ Λευτέρη. Μπορεί να μην προλάβαμε να κάνουμε την εξερεύνηση και την καταγραφή του οχυρού του Κονδύλη στο Καπνόφυτο, αλλά σου υπόσχομαι πως θα το κάνω σύντομα και θα το αναδειξουμε όπως ήθελες και ζητουσες. Και από κάπου ψηλά θα μας βλέπεις και θα χαμογελάς. Θα σε θυμόμαστε με νοσταλγία και αγάπη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Μακάρι να είχαμε 10 σαν τον κυρ. Λευτέρη στον τόπο μας”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *