Πολιτική Προστασία Δήμου Σιντικής: Μέτρα προστασίας για αγριογούρουνα

Από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής ανακοινώνεται ότι μετά και το ατύχημα, το οποίο συνέβη σε πολίτη, όπως και με την εμφάνιση της αρκούδας, έτσι και με τα αγριογούρουνα οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, μιας και ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Για την αποτροπή προσέγγισης των αγριογούρουνων σε κατοικημένες περιοχές, πρέπει να λαμβάνονται τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων είναι:

 

-Απαγόρευση χορήγησης τροφής με την έκδοση σχετικών «Δασικών Απαγορευτικών Διατάξεων» (Δ.Α.Δ.). Η χορήγηση και ανεύρεση τροφής από τους αγριόχοιρους και τα υβρίδιά τους είναι η σημαντικότερη αιτία προσέλκυσης τους στις αστικές ή περιαστικές περιοχές. Η έκδοση ΔΑΔ από τα οικεία Δασαρχεία θα λειτουργήσει κυρίως ως αυστηρή γραπτή σύσταση προς τους κατοίκους.

 

-Τοποθέτηση ειδικών κάδων απορριμμάτων (ασφαλείας) στις περιοχές που παρατηρούνται συχνές αλληλεπιδράσεις. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να επιθεωρηθούν οι υπάρχοντες κάδοι στην περιοχή και να αντικατασταθούν όπου αυτό απαιτηθεί.

 

-Περιορισμός του χρόνου έκθεσης υπολειμμάτων τροφής εκτός κάδων, με τη συστηματική και έγκαιρη περισυλλογή τους (εντατικοποίηση περισυλλογής – ενημερώσεις δημοτών)

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε είτε στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Τορουνίδη (6980898477), είτε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Αριστείδη Καραντζούλη (6937179087).

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *