Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος  θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Χρυσοστόμου Φ.Πέτρας.

 

            Την Παρασκευή 1  Δεκεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα μεταφέρει τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων που προορίζονται για τον εγκαινιασμό της Αγίας Τραπέζης, θα ψαλεί η σχετική Ακολουθία και στη συνέχεια θα γίνει ο Εσπερινός των εγκαινίων .

            Το Σάββατο το πρωί μετά την Θεία Ακολουθία του Όρθρου, θα γίνει η τελετή των εγκαινίων κατά την τάξη της Εκκλησίας και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία. Την ημέρα αυτή η εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Πορφυρίου και εορτάζει το ως άνω Παρεκκλήσιο.

             Τέλος την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου θα συμμετάσχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Εμμανουήλ Παππά και στη συνέχεια θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν του ήρωος τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *