Προμαχώνας : Εξομαλύνθηκε η κίνηση στο τελωνείο

 

 

 

 

Ομαλά διεξάγεται, αυτή την ωρα,  η κυκλοφορία απο το Τελωνείο του Προμαχώνα, ενω ο χρόνος αναμονής είναι ελάχιστος.

 

Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που  εισήρθαν σήμερα, πρώτη ημέρα της άρσης του μέτρου της καραντίνας, στην χωρα  απο τον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα. Ωστόσο το πρωί η ταλαιπωρία των επισκεπτών ήταν μεγάλη καθώς δημιουργήθηκε  ουρά αυτοκινήτων που έφτασε και τα 15 χιλιόμετρα και η ωρα αναμονής ξεπερνούσε ακόμη και τις τέσσερις ώρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι πολλοί επιχείρησαν να διασχίσουν το τελωνείο απο χθες το βράδυ , μην γνωρίζοντας οτι η καραντίνα έληγε απο τις 12 το μεσημέρι.

Δυο κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ προχώρησαν σε δειγματολογικούς ελέγχους για τον κορονοϊό. Όσοι ελέγχονταν έδιναν τα στοιχεία τους – τόπο διαμονής και τηλέφωνο –  ώστε μόλις βγουν τα αποτελέσματα και βρεθεί να είναι θετικοί στον κορονοϊό να τεθούν σε καραντίνα.

Οι περισσότεροι που πέρασαν τα σύνορα ήταν Βούλγαροι για τουρισμό και για να επισκεφτούν τα παραθαλάσσια εξοχικά τους , ενω ήταν πάρα πολλοί και οι Έλληνες της Γερμανίας που έρχονταν για να δουν τους δικούς τους. Πολωνοί και , Αυστριακοί κατέβηκαν για τουρισμό.

Προβλήματα υπήρξαν με τους Σέρβους , του Αλβανούς και τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας καθώς οι Αστυνομικές αρχές τους απαγόρευαν την είσοδο και αναγκάζονταν να επιστρέψουν πίσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *