Προμαχώνας : Ικανοποίηση Φωτεινής Αραμπατζή για τα μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων

Την ικανοποίηση της εξέφρασε για την πορεία και διαδικασία των ελέγχων εισαγωγής αμνοεριφίων και αυγών, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή κατά την επίσκεψη της στο τελωνείο του Προμαχώνα σήμερα το πρωί, η οποία ενημερώθηκε εκτενώς από τους αρμόδιους διευθυντές των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Αιχμή του δόρατος κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων αποτελεί η πύλη εισόδου του Προμαχώνα, που ενισχύθηκε με μεικτά κλιμάκια και  την παρουσία κτηνιάτρου 24ωρης βάσης, άμεση διασύνδεση των τελωνείων με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας για διασταυρωτικούς ελέγχους των φορτίων στον τόπο προορισμού.

Την ίδια ωρα αντίστοιχα κλιμάκια  του Υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποιούν ελέγχους στη Θεσσαλονίκη και στο τελωνείο Αττικής για τον συνδυασμό των ελέγχων στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, την Βαρβάκειο, την Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης κ.α.

Διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι στα εισαγόμενα, ζώντα και σφάγια, αμνοερίφια τόσο στις πύλες εισόδου  όσο και καθ’ όλη την «διαδρομή» τους εντός της επικράτειας μέχρι και τον τελικό παραλήπτη.

Στα μεικτά κλιμάκια μετέχουν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών.

Η διαδικασία ενισχύεται και από την παράλληλη  καταγραφή των αποθεμάτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής και εμπορίας του κρέατος.

Σε δήλωση της η κυρία Αραμπατζή επεσήμανε πως η ολη διαδικασία  ελέγχου για πιθανών παράνομες ελληνοποιήσεις εχει μοναδικό γνώμονα την προστασία της εθνικής οικονομίας, της ελληνικής παραγωγής, των καλώς εννοούμενων συμφερόντων καταναλωτών και κτηνοτρόφων και του υγιούς ανταγωνισμού.

Απο τον Προμαχώνα διαβεβαίωσε τους  κτηνοτρόφους ότι η ελληνική παραγωγή θα προστατευτεί και τους καταναλωτές ότι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς απολαμβάνοντας και φέτος ελληνικό ποιοτικό αρνί, κατσίκι και αυγά στο Πασχαλινό τραπέζι.

Η υφυπυοργός ευχαρίστησε  ολους τους εμπλεκόμενους για την συνεργασία τους και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν.  

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *