Έναρξη προπονήσεων στο βόλεϊ

Σύνθημά μας που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε στις προπονήσεις και τις δράσεις που έχουν σχέση με το βόλεϊ είναι:

«άθληση για υγεία, ευ αγωνίζεστε για καλύτερο χαρακτήρα και συνεργασία για δημιουργικότερη κοινωνία»

   Μετά την πρώτη χρονιά λειτουργίας των Ακαδημιών Βόλεϊ του ΑΓΣΣ Ρούπελ, η οποία ήταν αναγνωριστική σε πολλά επίπεδα, συνεχίζουμε και φέτος για την αγωνιστική σαιζόν 2016-2017, με περισσότερη όρεξη, πείρα και ιδέες, για να κάνουμε το άθλημα του βόλεϊ ακόμη πιο ελκυστικό και γνωστό στον κόσμο.

   Κάνοντας τον απολογισμό της 1ης αθλητικής χρονιάς 2015-2016 για το τμήμα Βόλεϊ του ΑΓΣΣ Ρούπελ, μπορούμε να πούμε ότι ήταν θετικός για τους παρακάτω λόγους:

1.         Οι νεαροί αθλητές που ακολουθήσαν το πρόγραμμα των προπονήσεων, δράσεων και αγώνων αγάπησαν το άθλημα και με μεγάλη όρεξη θα συνεχίσουν και φέτος τις προπονήσεις

2.         Όλη η τοπική κοινότητα γνώρισε σε μεγάλο ποσοστό την ύπαρξη Ακαδημιών Βόλεϊ στο Σιδηρόκαστρο

3.         Υπάρχει επιθυμία και από άλλα παιδιά να εγγραφούν στο τμήμα Βόλεϊ

4.         Αρχίσαμε να γινόμαστε γνωστοί και σε επίπεδο νομού, αλλά και όμορων νομών, κυρίως μετά την διοργάνωση του 1ου Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ τον Μάιο του 2016, που ευελπιστούμε να επαναλάβουμε και το 2017. 

   Οι γενικότεροι στόχοι για φέτος είναι:

1.         Να βελτιώσουμε την ποιότητα των προπονήσεων και να συνεχίσουμε με μεθοδικότητα να εφαρμόζουμε το ετήσιο κύκλο προπονήσεων που είναι ανάλογο για κάθε ηλικία

2.         Να προσελκύσουμε νέα παιδιά στα τμήματα των Ακαδημιών

3.         Να συμμετέχουμε σε όσο γίνεται περισσότερα τουρνουά και φιλικά παιχνίδια

4.         Να κάνουμε πράξη τις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει, ώστε να κάνουμε το βόλεϊ πιο ελκυστικό και περισσότερο γνωστό στην περιοχή μας.

5.         Και τέλος που είναι και το κυριότερο τα παιδιά των Ακαδημιών να γυμναστούν επαρκώς, να αγαπήσουν περισσότερο το βόλεϊ και να αποκομίσουν όσο γίνεται περισσότερο θετικές εμπειρίες.

   Μπορούν λοιπόν να έλθουν να γραφτούν στο τμήμα, όσοι αγαπούν το Βόλεϊ, τον αθλητισμό, την συνεργασία. Άλλωστε το βόλεϊ είναι το κατεξοχήν άθλημα που προάγει την συνεργασία και την ομαδικότητα μέσα σε ένα κλίμα ευ αγωνίζεστε. Ακόμη το βόλεϊ είναι άθλημα που μπορεί να παιχθεί από αγόρια και κορίτσια σε διάφορες καιρικές συνθήκες και χώρους(γήπεδα, σχολεία, παιδικές χαρές, κλειστά γυμναστήρια, παραλίες κτλ.) ατομικά, σε ζευγάρια και ομαδικά. Ακόμη γυμνάζει πολύπλευρα το σώμα μας (μέσα από το παιχνίδι βελτιώνονται οι περισσότερες ιδιότητες της φυσικής κατάστασης).

   Οι προπονήσεις αρχίζουν φέτος την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:30 για το προ αγωνιστικό γκρουπ D που αποτελείται από αγόρια και κορίτσια 12-15 ετών. Συνεχίζονται οι προπονήσεις την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 για το μεσαίο γκρουπ C που αποτελείται από αγόρια και κορίτσια 9-11 ετών και τέλος έχουμε και το μικρό γκρουπ B με τα αγόρια και κορίτσια από 6-8 ετών. Εδώ να πούμε ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία και έτσι αν υπάρχει κάποιο παιδί κάτω των 6 ετών(μεγάλα νήπια) που έχει όμως ικανοποιητική κινητική επάρκεια και μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του μαθήματος, μπορεί να έλθει και να γραφτεί. Άλλωστε το κυρίως ζητούμενο δεν  είναι η αθλητική απόδοση, αλλά η αγάπη για την άθληση που με την συνέπεια στις προπονήσεις και την καθημερινή ενασχόληση (στο σχολείο, στο σπίτι και σε άλλους χώρους άθλησης), θα οδηγήσει με σιγουριά σε ένα πολύ καλό αθλητικό και κινητικό αποτέλεσμα για κάθε παιδί.

   Άλλες Πληροφορίες:

1.         οι προπονήσεις για κάθε γκρουπ είναι τρεις(3) την εβδομάδα και γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου από την Δευτέρα έως και το Σάββατο και η διάρκειά τους είναι από 1 ώρα για τα γκρουπ B C και 1,5 ώρα για το γκρουπ D

2.         στις προπονήσεις γίνεται καλλιέργεια των ιδιοτήτων της φυσικής κατάστασης με παιχνιώδη μορφή(υπάρχει ποικιλία αθλητικού εξοπλισμού γιαυτό), πολλές ασκήσεις και παιχνίδια συντονισμού με μπάλες(υπάρχουν πολλών ειδών) και φυσικά ανάλογα με την ηλικία εξασκούμαστε στις ιδιαίτερες τεχνικές του Βόλεϊ

3.         τα γκρουπ είναι τρία (3) και είναι μικτά(αγόρια και κορίτσια μαζί)

4.         τα γκρουπ είναι ομοιογενή (ίδιες περίπου ικανότητες κινητικές και ειδικές αθλητικές για το Βόλεϊ)

5.         το «κλίμα» των γκρουπ είναι ενθαρρυντικό και προάγει την διαδικασία της μάθησης. Όλοι λοιπόν σέβονται τις κινητικές ικανότητες του κάθε παιδιού και το βοηθούν να βελτιωθεί-ασκηθεί.

6.         στο τηλέφωνο 6974723453, Ηλίας Κούρτογλου (που είναι υπεύθυνος του τμήματος) και στο e-mail: iliaskourt@yahoo.gr μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τις Ακαδημίες του Βόλεϊ.

                                  

 

Ηλίας Κούρτογλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *