Σωματεία Επαγγελματιών Αγκίστρου και Κερκίνης : Συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού : «ROMANIAN TOURISM FAIR SPRING EDITION 2022»

Mε κεντρικό moto : «Ελληνική φιλοξενία μετά τα σύνορα», απόλυτα πετυχημένη κρίνεται η παρουσία των Σωματείων Επαγγελματιών Αγκίστρου και Κερκίνης στην  κορυφαία τουριστική έκθεση «ROMANIANTOURISMFAIRSPRINGEDITION 2022», που πραγματοποιήθηκε 24 – 27 Φεβρουαρίου 2022 στο Βουκουρέστι.

Με το οργανωμένο περίπτερο, δίπλα ακριβώς από την επίσημη συμμετοχή του ΕΟΤ, και με και φυλλάδια στην ρουμανική γλώσσα, τα δύο σωματεία προέβαλαν τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στο βόρειο τμήμα των Σερρών, όπως  ο υγρότοπος της  Κερκίνης, τα Ιαματικά Λουτρά Αγκίστρου, το Οχυρό Ρούπελ και το Ησυχαστήριο Τίμιου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι.

 

 

Η κεντρική καμπάνια στόχο είχε να παροτρύνει τους μελλοντικούς Ρουμάνους ταξιδιώτες, εφόσον επιλέξουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να κάνουν μια πρώτη στάση στο βόρειο τμήμα των Σερρών -αμέσως μετά τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα- και για να ξεκουραστούν αλλά και για να γευτούν μια πρώτη δόση αυθεντικής εμπειρίας της ελληνικής φιλοξενίας. Παράλληλα έγινε γνωστό στους επισκέπτες της έκθεσης ότι στην περιοχή  μας μπορούν να βρουν  ξενοδοχεία και φιλόξενους ξενώνες για ξεκούραση, ιαματικές πηγές για στιγμές  χαλάρωσης, αξέχαστες εικόνες στην λίμνη Κερκίνη  καθώς και γραφικές ταβέρνες με κλασσικά ελληνικά πιάτα αλλά και μοναδικές τοπικές συνταγές από βουβαλίσιο κρέας,  που θα ικανοποιήσουν κάθε γευστική απαίτηση.

Ήταν μια  πολύ εύστοχη η κίνηση της συμμετοχής  στην συγκεκριμένη έκθεση γιατί είναι γενικά παραδεκτό πως χρόνο με το χρόνο ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ρουμανία, μέσω του συνοριακού σταθμού  του Προμαχώνα, αυξάνεται σημαντικά.

Ο στόχος της συμμετοχής ήταν και είναι η περιοχή να εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό και πρώτο σταθμό για τους Ρουμάνους κατά τηδιάρκεια των προγραμματισμένων καλοκαιρινών τους διακοπών στην Ελλάδα.

Ως επαγγελματίες του τουρισμού, έχουμε αντιληφθεί πως οι επισκέψεις του ρουμανικού κοινού -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- μόνο θετικά αποτελέσματα έχει, καθώς στην πραγματικότητα το βόρειο κομμάτι των Σερρών θεωρείται «χειμερινός προορισμός». Αυτό φαίνεται να αλλάζει λόγω  της αύξησης των Ρουμάνων επισκεπτώνστην περιοχή μας. Εφόσον εργαστούμε και το εκμεταλλευτούμε θα μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο στην περιοχή μας, Για να το καταφέρουμε όμως χρειάζεται εξωστρέφεια, δουλειά, στοχευμένες κινήσεις, οπωσδήποτε συνεργασίες, και το βασικότερο από όλα λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *