Στο μπάντμιντον στο… τέλος κερδίζουν οι Σιδηροκαστρινοί

Πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάντμιντον για 13η συνεχή χρονιά αναδείχθηκε το Ρούπελ Σιδηροκάστρου.

 

Παραφράζοντας την ατάκα που είχε πει ο Γκάρι Λίνεκερ ότι «στο ποδόσφαιρο στο τέλος πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί» έτσι και στην Ελλάδα στο μπάντμιντον στο «τέλος πάντα κερδίζουν οι.. Σιδηροκαστρινοί». 

 

Οι Πρωταθλητές του Badminton

                                                                                              Στο Πανελλήνιο

πρωτάθλημα που έγινε στις Σέρρες, το Ρούπελ Σιδηροκάστρου πήρε την πρώτη θέση με δεύτερο το Ωραιόκαστρο και τρίτο «Το Κάστρο» Σιδηροκάστρου.

 

Ο προπονητής του Ρούπελ  Βασίλης Κιομουρτζίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών: «Ήταν πολύ ωραία και τα πέντε παιχνίδια με το σύλλογο του Ωραιοκάστρου. Ήταν δύσκολες αναμετρήσεις που κρίθηκαν οριακά υπέρ μας. Κάθε χρόνο υπάρχει μια ομάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που μας κοντράρει αλλά στο τέλος τα καταφέρνουμε».

 

Όσο για το μυστικό του Ρούπελ Σιδηροκάστρου που μονοπωλεί τα πρωταθλήματα Ελλάδας ο προπονητής του είπε: «Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται γιατί κάθε χρόνο υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες. Σίγουρα όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο αλλά η βάση της δικής μας ομάδας μας είναι παιδιά του Σιδηροκάστρου που γνωρίζουν την παράδοση του αθλήματος στην πόλη τους και αγωνίζονται για την ομάδα σε αντίθεση με άλλους συλλόγους στην Ελλάδα που στηρίζονται σε μεταγραφές. Επίσης δείξαμε φέτος ότι ο σύλλογος πλέον έχει βάθος. Είχαμε σημαντική απουσία στις γυναίκες, την Ζωή Αλελή και το κενό της καλύφθηκε από τις υπόλοιπες αθλήτριες μας που δεν έχασαν κανέναν αγώνα. Το ότι παραμένουμε τόσα χρόνια πρώτοι στην Ελλάδα είναι μια απόδειξη ότι γίνεται σωστή δουλειά στο Σιδηρόκαστρο, σίγουρα δεν είναι τυχαίο, σίγουρα υπάρχουν από πίσω άνθρωποι που δουλεύουν για αυτό, υπάρχουν ακαδημίες, υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται σε συνδυασμό με κάποιους στυλοβάτες όπως είναι ο Παναγιώτης Σκαρλάτος και ο Γιώργος Γάλβας που τα τελευταία δέκα χρόνια στηρίζουν την ομάδα και βασιζόμαστε σε αυτούς, μας βοηθάνε και ψυχολογικά και αθλητικά και αγωνιστικά και υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα».

 

Ο άνθρωπος που ήταν η «ψυχή» του Πανελληνίου πρωταθλήματος που διοργανώθηκε στις Σέρρες, ο Αλέξανδρος Καντζόγλου είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στις Σέρρες. Πιστεύω ότι η διοργάνωση είχε επιτυχία και όσοι φιλοξενήθηκαν αυτές τις μέρες στην πόλη μας έμειναν ευχαριστημένοι». Όσο για την 9η θέση του Πλάτωνα Σερρών ο προπονητής του είπε: «υπάρχει ικανοποίηση αφού ο Σύλλογος έχει λίγα χρόνια ζωής ενώ σε αυτό το πρωτάθλημα είχαμε απουσίες αθλητών που συμμετείχαν σε εξετάσεις».

Βασίλης Αναστασιάδης

 

Πηγη : ΕΡΤ Σερρών 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *