Φωτεινή Αραμπατζή, στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό : Θωρακίστε με scanner τον Προμαχώνα. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην παραμεθόριο. Αποκαταστήστε τις αδικίες σε βάρος των αγροτών

Για έναν ρεαλιστικό και συνετό προϋπολογισμό που, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, απεικονίζει τα βήματα αναστροφής μιας πρωτοφανούς πορείας κρίσης, έκανε λόγο κατά την ομιλία της στη Βουλή, για την κύρωση του Προϋπολογισμού του 2014 η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

«Όλα αυτά βεβαίως επιτυγχάνονται όχι χάρη στο θεόπνευστο και εν πολλοίς οριζόντιο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αλλά χάρη στις αξιοσέβαστες θυσίες ενός λαού, που δοκιμάζεται σκληρά και πολλές φορές άδικα!» είπε η κ. Αραμπατζή προσθέτοντας ότι οι βουλευτές που στηρίζουν το κυβερνητικό, δεν ζουν σε εικονική πραγματικότητα, έχουν “μυρωδιά” της κοινωνίας και υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό, που με το οριακά θετικό πρωτογενές πλεόνασμά του, δείχνει ότι το κράτος νοικοκυρεύεται και δεν δημιουργεί νέα ελλείμματα!
Η Σερραία Βουλευτής είπε πως στοίχημα αυτής της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντανάκλαση των οικονομικών επιτευγμάτων στην καθημερινότητα του πολίτη , η μάχη κατά της γραφειοκρατίας, της κρατικής αβελτηρίας και των πολιτικών παραλείψεων.
Τέτοια εγκληματική παράλειψη και γραφειοκρατία χαρακτήρισε την καθυστέρηση στις υποδομές ελέγχου στους συνοριακούς σταθμούς της χώρας, όπως ο Προμαχώνας Σερρών.
«Ο Προμαχώνας, που αποτελεί την πύλη της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Βουλγαρίας και αριθμεί διελεύσεις, που ξεπερνούν τις 1.500.000 κατ’ έτος, παρουσιάζει δυστυχώς εδώ και χρόνια εικόνα πλημμελέστατων υποδομών ελέγχου.
Ελλιπέστατο προσωπικό ανύπαρκτες υποδομές!
Αποτέλεσμα; Εκατοντάδες φορτηγά λαθραίου και αδήλωτου φορτίου, από καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, μέχρι ξυλεία, οικοδομικά υλικά και κάθε λογής εμπορεύματα σε τιμές υποπολλαπλάσιες των ελληνικών, προερχόμενα από τη γειτονική Βουλγαρία, να εισέρχονται ανενόχλητα στη χώρα μας , σε ένα όργιο φοροαποφυγής, που ρημάζει και κλείνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και αφήνει άδεια τα κρατικά ταμεία από τους αντιστοιχούντες φόρους.
Και είναι πράγματι λυπηρό λίγα μέτρα παρακάτω η γειτονική Βουλγαρία, να διαθέτει υπερσύγχρονα ακτινογραφικά μηχανήματα (scanner) για τον εντοπισμό κάθε είδους φορτίου. Σαν αυτά που, χρειάζεται ο Προμαχώνας αλλά σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, την μαρτυρία των οποίων επικαλούμαι, παρά την ύπαρξη των αναγκαίων κονδυλίων, η αγορά τους «αγκιστρώνεται» εδώ και χρόνια στα «δίχτυα» της γραφειοκρατίας. Σε διαγωνισμούς, που δεν ολοκληρώνονται γιατί δεν προσέρχονται τα μέλη των Επιτροπών και που αν τύχει ποτέ και ολοκληρωθούν, γίνονται γαϊτανάκι στο χορό των ενστάσεων».
Η κ. Αραμπατζή απαίτησε την τάχιστη αντιμετώπιση του θέματος με κυβερνητική παρέμβαση λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Μας κατηγορεί ολημερίς η αντιπολίτευση για βιομηχανία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ας προχωρήσουμε εν ανάγκη με τέτοιες προκειμένου να εφαρμόσουμε τέτοιες αναγκαίες λύσεις. Είναι απαράδεκτο να αφήνουμε την εκτεταμένη φοροδιαφυγή να “πυορροεί” τη στιγμή μάλιστα που έχουν περικοπεί, μισθοί συντάξεις και επιδόματα, τη στιγμή που ένα χρόνο πριν εξισώσαμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης παγώνοντας την Ελλάδα, πλήττοντας το περιβάλλον, αφήνοντας άδεια τελικά τα κρατικά ταμεία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο το βράδυ ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πως υιοθετείται ως βασική προτεραιότητα του Υπουργείου η προμήθεια και εγκατάσταση ακτίνων Χ στα τελωνεία.
Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να πιέσει την Τρόικα και για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) σε νομούς παραμεθόριους, όπως οι Σέρρες, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Και επειδή μιλάμε για ταλαιπωρημένο επιχειρηματικό κόσμο, που είναι το κλειδί της ανάκαμψης θα πρέπει να επιμείνετε σοβαρά, Κύριε Υπουργέ, και να πιέσετε την σκληρή Τρόικα να το συνειδητοποιήσει ότι είναι αναγκαίες οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Κινήτρων με πλήρη σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, σε περιοχές, όπως ο παραμεθόριος Νομός Σερρών, που γειτνιάζει με τη Βουλγαρία και κυριολεκτικά αιμορραγεί, τόσο από την αθρόα μετανάστευση ελληνικών επιχειρήσεων όσο και από την γενικευμένη κατανάλωση των Ελλήνων που τρέχουν καθημερινά στη γείτονα για να πάρουν από βενζίνη μέχρι είδη πρώτης ανάγκης στη μισή τιμή».
Τέλος η κ. Αραμπατζή ζήτησε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 αλλά και του 2014, κατά την πάγια δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, να διατεθεί για την αποκατάσταση των αδικιών, επαναφέροντας για μια ακόμη φορά το θέμα της συνταξιοδότησης των γεννηθέντων αγροτών του 1948.
«Ανάλογη αποκατάσταση Κύριοι Υπουργοί, θα πρέπει να υπάρξει και για τους υπερήλικους ανασφάλιστους του ΟΓΑ αλλά και για τη συνέχιση της καταβολής του ΕΚΑΣ στους άνω του 67% αναπήρους από 01/01/14».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *