Σε απαλλαγή των οφειλών 6 μηνών και διαγραφές των μισθωμάτων επιχειρήσεων προχώρησε ο Δήμος Σιντικής

Στην διαγραφή μισθωμάτων επιχειρήσεων (όσων ενοικιάζουν στον Δήμο) που πλήττονται οικονομικά από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 προχωρά ο Δήμος Σιντικής ύστερα από την απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη.

 

Αποφασίστηκε, λοιπόν, η διαγραφή των οφειλών που υφίσταται να καταβάλλουν για όλο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους οι επαγγελματίες, που αγγίζει συνολικά τα 61.671,76€ και η πλήρης απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα παραπάνω έξοδα.

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 27 του Ν. 4772/21 και των προστιθέμενων νέων εδαφίων της περιπτ.α΄παρ.2 του άρθρου 13 Ν. 4690/20 (Α’ 104), σύμφωνα με τα οποία στου μήνες (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Μάϊος, Ιούνιος) δεν εισπράττουν μίσθωμα, καταβάλλεται ποσό ίσο με το εξήντα τοις εκατό (60%) επί του συνολικού μισθώματος από το Υπουργείο Οικονομικών. Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Δήμος Σιντικής προχώρησε όπως προαναφέραμε στην πλήρης διαγραφή του εκατό τοις εκατό (100%) των οφειλών.

 

Σε δήλωση του ο κ. Δομουχτσίδης, τόνισε ότι: «Στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ως κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας. Έχουμε αποδείξει με πράξεις, ότι δεν φοβόμαστε να πάρουμε ριζοσπαστικές αποφάσεις ώστε να τονώσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεινοπαθούν. Ο Δήμος Σιντικής αποτελεί υπόδειγμα νοικοκυροσύνης στα οικονομικά του και συνεχίζουμε με σταθερά βήματα και πολύ δουλειά να πραγματοποιούμε τις υποσχέσεις μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *