Σέρρες : Απελευθέρωση πουλιών στην Κερκίνη


 Συνολικά 6 άγρια πουλιά αφέθηκαν χθες  ελεύθερα στην  λίμνη Κερκίνη, αφού ολοκληρώθηκε η νοσηλεία τους στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριας Ζωής  ANIMA  .

Πρόκειται για τρείς αργυροπελεκάνους, δύο ροδοπελεκάνους και μία ασπρομέτωπη χήνα.

 

Tα πουλιά  φιλιξενούνταν σε άθλιες συνθήκες  στο Κέντρο Περίθαλψης στην Αίγινα , που έκλεισε  και αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα αγκύλωσης και ακρωτηριασμού της φτερούγας. Τα περισσότερα δεν μπορούν να πετάξουν εκτός απο την ασπρομέτωπη χήνα. 

Όλα τα πουλιά, που επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο,  έχουν δακτυλιωθεί πριν την επανένταξή τους, απο τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, προκειμένου να σταθεί δυνατή η παρακολούθηση της πορείας τους στο μέλλον.

 

Η λίμνη Κερκίνη θεωρήθηκε ως ο ποιο κατάλληλος χώρος για να τα φιλοξενήσει καθώς με την φροντίδα των ανθρώπων του Φορέα  Διαχείρισης και των ψαράδων εξασφαλίζεται η ευζωία τους.

 

Την δράση  απελευθέρωσής τους παρακολούθησε η Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος νωρίτερα ενημερώθηκε απο τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Κερκίνης  Σάββα Καζαντζίδη και τον διευθυντής του  Θόδωρο Ναζηρίδη, για ζητήματα της λίμνης και την λειτουργία του Φορέα. Την απελευθέρωση παρακολούθησε η βουλεύτρια  Αφροδίτη Σταμπουλή και πλήθος κόσμου.

 

Στη λίμνη Κερκίνη, εναν απο τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας βρίσκονται 50 ροδοπελεκάνοι  και 500 αργυροπελεκάνοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *