Σέρρες: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Ακόμη μία εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηράκλειας.

 

Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κ. Φανή Κεχαγιά, Φιλόλογος και Ιστορικός, η οποία στην εμπεριστατωμένη ομιλία της σκιαγράφησε τις μορφές και τις προσωπικότητες αρκετών ηρώων του 1821, όπως του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, της Μπουμπουλίνας κ.α.

 

Στη συνέχεια ένα μουσικό σχήμα πέντε νέων ανθρώπων έδωσαν το δικό τους δυναμικό παρών τραγουδώντας τραγούδια αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση.

 

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά τους, έψαλλαν και λίγα από τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής για να εισάγουν τους ακροατές τους στο πλέον κατανυκτικό και πνευματικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδος.

 

Η όλη προσπάθεια συγκίνησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος ευχαρίστησε τους εφημερίους του Ναού για τη διοργάνωση, αλλά και τους τεχνικούς που βοήθησαν ώστε η εκδήλωση να μεταδοθεί διαδικτυακά.

 

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε τρεις διαδοχικές συνάξεις των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, μια σε κάθε αρχιερατική περιφέρεια, έτσι ώστε να τηρηθούν τα μέτρα και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

 

Ανέπτυξε διάφορα διοικητικά και πνευματικά θέματα ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, ιδιαιτέρως παρακάλεσε τους Ιερείς για την πιστή τήρηση των μέτρων που αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

 

Πηγή: Romfea.gr

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *