Σιδηρόκαστρο : 20 χρόνια Καρναβάλι

Για 20η συνεχή χρονιά το Καρναβάλι του Σιδηροκάστρου ετοιμάζεται να δώσει και πάλι δυναμικό παρών την Κυριακή 13 Μαρτίου και μας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουμε ενεργά και με κέφι σ’ αυτό το ξεφάντωμα που προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο το νομό Σερρών.

Το Καρναβάλι Σιδηροκάστρου είναι τρανή απόδειξη των αστείρευτων δυνατοτήτων της τοπικής κοινωνίας μας. Ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια κυριολεκτικά από το μηδέν, με μόνα εφόδια το μεράκι και την επιθυμία μιας μικρής ομάδας ανθρώπων να προσφέρουν στον τόπο τους χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς πολιτικές επιδιώξεις, χωρίς στεγανά. Και τα κατάφεραν. Μετά από 20 χρόνια, το Καρναβάλι Σιδηροκάστρου είναι γνωστό και πέρα από τα όρια του νομού Σερρών, συγκεντρώνει πολύ κόσμο τροφοδοτώντας την τοπική αγορά, συμβάλλει τα μέγιστα στην αναγνωρισιμότητα της έδρας αλλά και του Δήμου Σιντικής συνολικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

– Κυριακή 6 Μαρτίου μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα  με ζωντανή μουσική, χορό  και πολλές εκπλήξεις στις 12 το μεσημέρι, στον αύλειο χώρο του παλιού ορφανοτροφείου Σιδηροκάστρου!

– Πέμπτη, 10 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ.,  Μπαμπούγερα από το Μορφωτικό Λαογραφικό Όμιλο Βαμβακοφύτου στην κεντρική πλατεία Σιδηροκάστρου!

– Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ.,  ποντιακή βραδιά από τους συλλόγους Παφραίων Σιντικής και Ποντίων «οι Αργοναύτες» Ν. Πετριτσίου στην κεντρική πλατεία Σιδηροκάστρου!

– Σάββατο 12 Μαρτίου, παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες από τις 4 το απόγευμα!

 

– Κυριακή 13 Μαρτίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *