Σιδηρόκαστρο : Ξεκίνησαν τα έργα υπογειοποίησης του δικτύου ρεύματος

Ένα μεγάλο και σημαντικό εργο ξεκίνησε να υλοποιείται από τον ΔΕΔΔΗΕ στο Σιδηρόκαστρο, αυτό της υπογειοποίησης του δικτύου μεταφοράς ρεύματος.

Οι εργασίες ηδη εχουν ξεκινήσει , από την είσοδο της πόλης , μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και θα επεκταθεί σε ολη την πόλη , καλύπτοντας μήκος επτα χιλιομέτρων υπογειοποίησης του δικτύου.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών και στον Λεωνίδα Κασάπη ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών Δημήτρης Πολυμέρης, το έργο  υπογειοποίησης μέσης τάσης, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ , θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, καλύπτοντας ολόκληρη την πόλη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα με ενάμιση χρόνο.

Όπως ειπε με την ολοκλήρωση του έργου θα εκσυγχρονιστεί το δίκτυο με την βελτίωση της  μέσης τάσης του ρεύματος , θα υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη  ροή ρεύματος , μεγαλύτερη ασφάλεια για τους κατοίκους  , διότι θα απομακρυνθούν οι κολώνες που σε πολλά σημεία βρίσκονται κοντά σε μπαλκόνια και είναι επικίνδυνες, ενώ θα υπάρξει ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς θα ξηλωθούν ολες οι κολώνες , εκτος από κάποιες μικρές που εχουν να κάνουν με την χαμηλή τάση και τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης.  

Η πρώτη φάση του έργου , σύμφωνα με τον κ. Πολυμέρη, ξεκίνησε από την είσοδο της πόλης από Σέρρες , θα φτάσει έως την Λέσχη Αξιωματικών, θα επεκταθεί έως το Κέντρο Υγείας και θα καλύψει τον Συνοικισμό.

Η δεύτερη φάση θα φτάσει έως τον Κρουσοβίτη και στην νησίδα και η τρίτη φάση θα καλύψει την έξοδο της πόλης προς Βουλγαρία.

Σημείωσε επίσης πως στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του δικτύου και η αντικατάσταση σε περίπου 70 κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, η αντικατάσταση του δικτύου με νεα καλώδια και αγωγούς. 


 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *