Σιδηρόκαστρο : Ο δήμαρχος και τα τάμπλετ

Παναγιώτης Σαββίδης

“Εσεις μπορείτε ν’ αγοράσετε στα παιδιά σας τάμπλετ : ‘Η είστε τίποτα παρακατιανοί” ? // Μόνο ντροπή … Κάποιες μητέρες διαμαρτυρήθηκαν στον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, πως ο δήμος θα έπρεπε να στηρίξει μαθητές που αδυνατούν ν’ αγοράσουν τάμπλετ για τις ανάγκες της τηλε-εκπαίδευσης και αυτός αντί να σκύψει στο πρόβλημα, κατά τη προσφιλή του τακτική, απάντησε με ειρωνεία.

Το τραγικό βέβαια με τον δήμαρχο – ατύχημα για τον τόπο, δεν είναι το γεγονός πως μιλάει απαξιωτικά για μητέρες που δεν μπορούν ν’ αγοράσουν ακόμη κι’ ένα τάμπλετ των 50 ευρώ για τα παιδιά τους, αλλά πως κανένας από τους παρατρεχάμενούς του, δεν του είπε «Δήμαρχε, είσαι λάθος, ανασκεύασε ζήτα συγνώμη». Απεναντίας βγήκαν στα social να τον υποστηρίξουν, αντιδήμαρχοι, ειδικοί συνεργάτες, λοιποί παρασιτίζοντες.

Προφανώς ο δήμαρχος Σιντικής δεν αισθάνθηκε ποτέ τη δυσκολία της οικονομικής επιβίωσης. Πρόσφερε στα παιδιά του το καλύτερο και μπράβο του. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να προσβάλλει γονείς ως «ανίκανους» επειδή δεν μπορούν ν’ αγοράσουν ένα τάμπλετ στα παιδιά τους.

Ο δήμος Σιντικής θα μπορούσε ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων δήμων, διαθέτοντας κονδύλια που έλαβαν από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του Covid-19, προκειμένου να προμηθευτεί τάμπλετ για τις ανάγκες των παιδιών. Αντ’ αυτού προτίμησε να τα διαθέσει σε απευθείας αναθέσεις για … χόρτα, τοποθέτηση μεγαφωνικών στα χωριά και σε επιδότηση της αμαρτωλής Σιντική ΔΑΕ.

Χαίρομαι που υπάρχουν δημοσιογράφοι στις Σέρρες, που δεν μασούν τα λόγια τους σ’ όσα συμβαίνουν στη Σιντική.

Ντροπή και πάλι ντροπή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *