Σιδηρόκαστρο : Σε καραντίνα αντιδήμαρχος , ανησυχία των εργαζομένων, απολύμανση στον Δήμο

Συναγερμός στον δήμο  Σιντικής χτύπησε οταν την Δευτέρα (7.12.20) μετά απο τεστ που έκανε βρέθηκες αντιδήμαρχος  θετικός στον ιο, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των εργαζομένων του δήμου, λόγω των επαφών που είχε, οι οποίοι ζητούν την άμεση λήψη των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας και υγείας. Αμέσως ο  αντιδήμαρχος μπήκε  σε καραντίνα 14 ημερών, στο σπίτι του, ενω ο δήμος προχώρησε σε απολύμανση. Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Τορουνίδης, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ξεκίνησε αμέσως η εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε προληπτική απολύμανση του δημαρχείου.

 Στο μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Τορουνίδη, σήμερα παραγγέλθηκαν 1.000 ραπιτ τεστ , κόστους 7.500 ευρω, τα οποία θα διατεθούν στα Κέντρα Υγείας Σιδηροκάστρου και Ροδόπολης προκειμένου να διατεθούν για τους δημότες , ενω 100 τεστ θα γίνουν στο προσωπικό του δήμου.

 Επίσης στον δήμο Σιντικής συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή προκειμένου να αντιμετωπίζει ζητήματα κοβιτ, αποτελούμενη απο τους Γιάννη Τορουνίδη και τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας Σιδηροκάστρου και Ροδόπολης, κυρίους Χαϊδευτό και Βλάχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *