Σιδηρόκαστρο : Τίμησαν την Άννα Τολούδη

Φωτορεπορτάζ απο την συνάντηση των απανταχού Σιδηροκαστρινών 

 

Την Άννα Τολούδη την δυναμική δασκάλα απο το Μελένικο που σφράγισε με την δράση της μια σημαντική περίοδο της ιστορίας του Σιδηροκάστρου, τίμησε ο Σύλλογος
Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης , στο πρόσωπο της κόρης της Έλλη Τολούδη – Σκούρα , κατά την  εκδήλωση  συνάντησης των απανταχού Σιδηροκαστρινών την Πέμπτη 30 Αυγούστου, που πραγματοποιήθηκε στην πρώην Λέσχη Αξιωματικών Σιδηροκάστρου.

Κατά την  εκδήλωση η πρόεδρος του Συλλόγου  Βασιλική Σπάση εξήρε το έργο της Άννας Τολούδη και πρόσφερε τιμητική πλακέτα, ενα βιβλίο για το Μελένικο  της Ευδοκίας Φουρτούνα και ενα φύλλο της εφημερίδας “Σιδηροκαστρινών Βήμα” που εξέδιδε ο Δημήτριος Τολούδης,  στην κόρη της αείμνηστης δασκάλας. Για την τιμή αυτή η κυρία Έλλη Τολούδη  βαθειά συγκινημένη ευχαρίστησε την κυρία Σπάση.  

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης επεσήμανε την σημαντικότητα τιμής σε ανθρώπους σαν την Άννα Τολούδη.

Ο πρώην δήμαρχος Απόστολος Καρύδας πρότεινε ο δήμος να προχωρήσει στην επανέκδοση των βιβλίων της Άννας Τολούδη που αφορούν την ιστορία του Σιδηροκάστρου και της Σιντικής καθώς και την παράδοση της περιοχής, ολοκληρώνοντας ετσι μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί δικής του δημαρχιακής θητείας.

Στην σημαντική βραδιά και τιμή στην Άννα Τολούδη αναφέρθηκε και ο πρώην δήμαρχος Αθανάσιος Σπάσης.  

Στην Άννα Τολούδη αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μελενίκων Σιδηροκάστρου Άριστείδης  Καρατζούλης, ενω στο θέμα του Μακεδονικούαναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τατσιος.

 

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό πρόγραμμα και χορό, ενω παρευρέθηκαν πολλοί Σιδηροκαστρινοί μεταξύ των οποίων και ο κ. Σωτήρης Καραμάνης με την σύζυγο του Σοφία απο την Αμερική.  

 

(Οι φωτογραφίες του Γιώργου Τσαταλτσινού)             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *