Σιδηρόκαστρο : Την γλυτώσαμε και πάλι …Ως πότε ; (φωτο)

Τυχερό, για μια ακόμη φορά, στάθηκε και πάλι το Σιδηρόκαστρο και δεν πλημμύρισε. Η νεροποντή της Δευτέρας (4.1.21) κατέβασε μεγάλους νερού απο τον Κρουσοβίτη. Τα νερά λίγο έλλειψε να φτάσουν στο ύψος του νησάκι, ενω και πάλι οι φερτές ύλες γέμισαν το τμήμα εκείνο που πριν μερικές ημέρες καθαρίστηκε. Ευτυχώς, εστω και,  τελευταία  στιγμή καθαρίστηκε το τμήμα του χειμάρρου απο την γέφυρα του Σταυρού, σε αντίθετη περίπτωση σίγουρο είναι πως θα ξεχείλιζε ο Κρουσοβίτης με σοβαρές συνέπειες για την πόλη. Η τύχη στάθηκε στο πλευρό της Περιφέρειας, τη Δημοτικής αρχής και των πολιτών προς το παρών. Ως πότε ! Δεν ξέρουμε την επόμενη φορά τι θα συμβεί. Οι έντονες βροχοπτώσεις είναι πλέον συχνό φαινόμενο για την περιοχή , καθώς η κλιματική αλλαγή ήρθε. Είναι εδω !

Ο καθαρισμός του χειμάρου είναι,  μια μεσοβέζικη λύση, για φωτογραφίες και, κινείτε στην λογική που λέει και ο λαός ” Όταν δεν θέλεις να ψήσεις πέντε μέρες κοσκινίζεις”. 

Περιττό να πούμε πως ηδη το καθαρισμένο τμήμα ξαναγεμίζει φερτές υλες, κλαδιά και οτι άλλο βρίσκει στο διάβα του το νερό. 

Απαιτείται άμεσα η εκπόνηση μια μελέτης διαχείρισης του Κρουσοβίτη, με διευθέτηση του χειμάρρου, αναβαθμίδες για φερτές ύλες, πάνω απο το υψος της κοιλάδας  και ελαφριά τσιμεντόστρωση ωστε να αυξηθεί η ρη των υδάτων, καθώς και καθαρισμός και διευθέτηση του χειμάρρου στο κάτω τμήμα απο την γέφυρα του Καλκάνη.

Το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου ξέρει τι πρέπει να γίνει. Σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες μπορεί να εκπονηθεί μια μελέτη.

Χρήματα υπάρχουν !

Η δημοτική αρχη υποχρεούται  να αποφασίσει τι θα κάνει με το νησάκι καθώς αποτελεί εναν σημαντικό παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρα στη πόλη.

Το θέμα πρέπει να απασχολήσει ΣΟΒΑΡΑ !!!!!!! την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες, πριν είναι αργά και αφου συμβεί , γιατί θα συμβεί το κακό θα ψάχνουμε ευθύνες και θα κάνουμε αναλύσεις.

Η δημοτική αρχή υποχρεωούτε να λειτουργήσει με σοβαρότητα και να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε βάθος χρόνου. Μπορεί να απαιτούνται πολλά χρήματα, αλλα κάνεις την αρχη την οποία μπορεί να συνεχίσουν και οι επόμενες δημοτικές αρχές.

 

Ο Ηλίας Τσακιρίδης γράφει :

Επόμενη μέρα στον Κρουσοβίτη. Πρόσφατη κατασκευή αναχώματος για συγκράτηση φερτών υλών παρασύρθηκε όλη. Μελέτη κατασκευή Δήμος -ΣΙΝΤΙΚΗΣ .Το ερώτημα που γεννάται ,δεν λαμβάνεται υπ´οψιν η συνολική λεκάνη απορροής που ξεκινά από τον Λαϊλιά και διέρχεται από το Αχλαδοχώρι ; Τι είδους μελέτες είναι αυτές ;Απλές Κατασκευές που έχουν κατασκευάσει ιδιώτες πιο ψηλά με πολύ μεγαλύτερες πέτρες άντεξαν στην ορμή του ποταμού !!!!!!!! Ευθύνες δεν υπάρχουν;

Οι φωτογραφίες απο την επόμενη ημέρα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *