Σύναξη Ιερέων στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Την καθιερωμένη σύναξη των Ιερέων της πραγματοποιήσε η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου…

 

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στό Σιδηρόκαστρο και παρέστησαν όλοι οι ιερείς πλήν τεσσάρων ασθενούντων.

 

Στη σύναξη παρουσιάστηκαν δύο θέματα: ”Η ευθύνη του Ιερέως στη διοργάνωση του πνευματικού έργου της ενορίας του εν όψει της νέας Κατηχητικής Περιόδου”.Το θέμα ανέπτυξε ο ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως π. Γεώργιος Τραπενζαλίδης με παραστατικό σαφή και σύντομο τρόπο πού εντυπωσίασε τους ιερείς πού τον καταχειροκρότησαν.

 

Ακολούθησαν απορίες και απαντήσεις.

 

Στη συνέχεια έγινε η δεύτερη εισήγηση από τον π. Παύλο Παπαδόπουλο με θέμα: ”Οι Αιρέσεις και η αντιμετώπιση τους.”

 

Παρουσιάστηκαν οι αιρετικές ομάδες και παραφυάδες με στόχευση την αντιμετώπιση του προβλήματος των Χιλιαστών οι οποίοι εγκαίρως ακαίρως δημιουργούν προβλήματα στις ενορίες.

 

Η πρωτοτυπία της εισηγήσεως φάνηκε από τον υποθετικό – θεατρικό διάλογο πού παρουσίασαν δυο νέοι ιερείς μας ο ένας στο ρόλο του Χιλιαστή και ο άλλος στο ρόλο του ιερέως.

 

Οι Ιερείς π. Γεώργιος Διαμαντίδης και π. Ιωάννης Βλασάκης έδειξαν πολύ ωραία και παρουσιαστικά πως αντιμετωπίζεται ένας Χιλιαστής.

 

Μετά και από την εισήγηση αυτή απο τους τρείς Ιερείς που έχουν ειδικευτεί στα αντιαιρετικά μαζί με δυο ακόμη η όλη συγκέντρωση έληξε με ανακοινώσεις,νουθεσίες, ευχές και ευχαριστίες προς όλους.

 

Πηγή: Romfea.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *