Σιντική: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αναστολή λειτουργίας των παιδικών σταθμών σε Άνω Πορόια και Κερκίνη

Αναβλήθηκε προς στιγμήν η πρόταση για αναστολή της λειτουργίας δύο παιδικών σταθμών στα Άνω Πορόια και στη Κερκίνη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής.

Το θέμα αναβλήθηκε καθώς απουσίαζαν δημοτικοί σύμβουλοι των παραπάνω περιοχών έτσι ώστε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση για να υπάρξουν οι τοποθετήσεις τους. Το θέμα της αναστολής των δύο παιδικών σταθμών προκάλεσε αντιδράσεις με τον πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Σάββα Καραβασιλείου να υποστηρίζει ότι «κακώς κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί, κακώς κλείνουν τα δημοτικά σχολεία, εδώ σε μία περιοχή που απέχει από τα κέντρα και θεωρείται παραμεθόριος. Θα πρέπει και μ ένα παιδί να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες. Οι δήμοι πρώτα πρέπει να νοιάζονται για το καλό των πολιτών τους και μετά για την οικονομική τους ευημερία».

 

«Οι δύο παιδικοί σταθμοί έχουν από οκτώ παιδιά. Είπαμε πως θα πρέπει αν υπάρξει ενσωμάτωση. Αυτή τη στιγμή η λειτουργία των δύο παιδικών σταθμών είναι ζημιογόνα, με οκτώ παιδιά έχουμε 18.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, οι υπάλληλοι είναι τρεις, συν τα υπόλοιπα έξοδα» ανέφερε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Θεόδωρος Λόκας.

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης υποστήριξε ότι η λειτουργία των δύο παιδικών σταθμών είναι αντιοικονομική. «Είναι αντιοικονομική τους η λειτουργία. Είναι πιο συμφέρουσα και για την παροχή υπηρεσιών διότι το προσωπικό υπάρχει στους παιδικούς σταθμούς εφόσον πάμε σε αναστολή λειτουργίας θα ενισχύσει το υπάρχουν προσωπικών των άλλων μονάδων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *