Σιντική : Έγκαιρη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών των ακινήτων τους έως 31 Μαρτίου 2020

Έκκληση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σιντικής Γιάννης Τορουνίδης προς τους πολίτες του Δήμου για την έγκαιρη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών των ακινήτων τους έως 31 Μαρτίου 2020 ώστε να μην πληρώσουν τα επώδυνα πρόστιμα.

Στο Ράδιο Σιντική και στην εκπομπή «Κάθε μέρα Καλημέρα», ο αντιδήμαρχος οικονομικών τόνισε ότι: «Tα πρόστιμα είναι αρκετά μεγάλα και με την έγκαιρη δήλωση θα γλυτώσει ο κόσμος πολλά χρήματα. Μπορούν αν υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία. Οι διαφορές στα τέλη υπολογίζονται μόνο από 1.1.20 μετά που είναι πολύ μικρό το ποσό. Πρέπει να έρθουν όλοι οι συνδημότες μας ή με τη δήλωση του κτηματολογίου ή με τη δήλωση του Ε9 να διορθώσουν τα στοιχεία που έχουν, είτε να προσθέσουν είτε να δηλωθούν τα κανονικά στοιχεία. Όλοι οι δημότες της Σιντικής από την Καστανούσσα μέχρι το Βαμβακόφυτο. Υπάρχει γραφείο στη Ροδόπολη και στο Σιδηρόκαστρο, στην οικονομική υπηρεσία του δήμου στον 2ο όροφο. Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι το δικό μου 2323350230 και του αρμόδιου υπαλλήλου στο Σιδηρόκαστρο, Πέτρου Διόδου 2323350231. Με τη δήλωση αυτή θα γίνει διασταύρωση με το Ε9 που έχουμε κατατεθειμένο στην Εφορία. Τα πρόστιμα είναι μεγάλα αν δεν έχουμε δηλωμένα κανονικά τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων μέχρι τέλος Μαρτίου 2020. Δηλαδή, για παράδειγμα, η υποχρέωση καταβολής από τις 1.1.2009 που ξεκίνησε αυτό έως σήμερα θα έχουμε, πλέον της πενταετίας από το 2015 έως το 2019 θα έχουμε πρόστιμο στα δημοτικά τέλη και στο δημοτικό φόρο 60% και 200 % στο τέλος ακίνητης περιουσίας για τα τετραγωνικά που δεν είναι δηλωμένα σωστά ή και καθόλου δηλωμένα Γι’ αυτό καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου μας να σπεύσουν στα προαναφερθέντα γραφεία.. Καλό να είναι μαζί τους το Ε9 ή τη δήλωση του κτηματολογίου για να μπορέσουν να γλυτώσουν τα πρόστιμα. Ο αρμόδιος υπάλληλος θα κάνει το απαραίτητο έλεγχο»

Στη συνέχεια ο Γ. Τορουνίδης αναφέρθηκε στην πολιτική προστασία τονίζοντας ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο. «Ο Δήμος έχει προμηθευτεί αλάτια σε όλους τις δημοτικές κοινότητες ούτως ώστε μόλις εκδηλωθεί ένα φαινόμενο πρόεδροι και δήμος να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε για να μην προκληθούν ζημιές, υπάρχει ετοιμότητα. Θα ανταπεξέλθουμε όσο καλύτερα μπορούμε», τόνισε.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *