Σιντική : Είναι ατομική ευθύνη

Από τότε που έγινε η Δομή μεταναστών στη θέση Κλειδί ( για τους γνωρίζοντες, εξ αρχής θα ήταν ανοιχτή και  για άγνωστο χρονικό διάστημα) διαμορφώνεται ένα σκηνικό , παραιτήσεων που ποτέ δεν γίνονται.

 

Μια ακόμη πράξη, αυτής της κατάστασης, γράφτηκε πριν μερικές ημέρες όταν τρεις επικεφαλής των παρατάξεων – εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης – είχαν συνεννοηθεί με τον δήμαρχο να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και την τελευταία στιγμή ο δήμαρχος απέφυγε την συνάντηση.

Εδώ και μέρες οι δημότες του Δήμου Σιντικής γίνονται θιασώτες, μια τακτικής του «παραιτήσου εσυ για να παραιτηθώ και εγω» , απευθυνόμενοι στον δήμαρχο  ζητώντας  “Λίγα ψίχουλα …παραίτησης », οπως λέει και το λαϊκό άσμα.  

 

Σε ποια πολιτική λογική, όμως στηρίζεται, το «παραιτήσου εσυ για να παραιτηθώ και εγω».  

Οι δημότες με την ψήφο τους έδωσαν την εντολή σε κάποιον να διοικήσει τον δήμο και σε κάποιους να ασκούν γόνιμη και συνετή αντιπολίτευση.

 

Εάν κάποιος επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου -ακόμη και ο δήμαρχος – νομίζει πως έκανε λάθος ή εξαπατήθηκε  στο θέμα της Δομής  μεταναστών είναι ζήτημα δικό του. Προσωπικό ! Έκανε την δική του επιλογή !

Ας πρόσεχε !

 

Η ευθύνη είναι προσωπικά δική του. Εάν λοιπόν ενας ηγέτης , ενας επικεφαλής, νομίζει πως έκανε λάθος οφείλει μόνος του να ζητήσει συγνώμη και να αποφασίσει ο ίδιος εάν πρέπει να παραιτηθεί ή όχι , απολογούμενος στους ψηφοφόρους του. Οι ψηφοφόροι θα κρίνουν όταν έρθει η ωρα και τους ίδιους και τον δήμαρχο.

 

Με ποια πολιτική λογική κάποιος  ζητά για  να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, προκειμένου και ο ίδιος να προβεί σε αυτήν την πράξη ;

 Ή αναλαμβάνει ο επικεφαλής τις ευθύνες του ή σιωπά και συνεχίζει, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται πολιτικά.

 

Απο την άλλη οι παραιτήσεις αρχηγών και όχι μόνο δεν γίνονται με τρόπο περιοδείας. Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο συνέλθει κανονικά – και όχι με τηλεδιάσκεψη λόγω κορονοϊού- αυτός που νομίζει ότι ευθύνεται για κάποια λάθος απόφαση σε ένα σημαντικό ζήτημα , καταθέτει την παραίτηση του – χωρίς να αναζητά αποκούμπι – στον πρόεδρο του Συμβουλίου και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται.

 

Ο κάθε αρχηγός εχει την δική του ατομική ευθύνη !

 

Πολίτης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *