Σιντική : Εξώδικη διαμαρτυρία του δημάρχου Σιντικής στον Παναγιώτη Σαββίδη

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

Φώτιου Δομουχτσίδη του Στρατή  , Δημάρχου Σιντικής και κατοίκου Σιδηροκάστρου.

ΠΡΟΣ

Παναγιώτη Σαββίδη του Αβραάμ, κατοίκου Αθηνών

                      ———————————————————-

                                                                                                             Σιδηρόκαστρο 14-7-2020

Την 3η Ιουλίου  2020 στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ προβλήθηκε ρεπορτάζ  σχετικά με χώρο στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, δείχνοντας συγχρόνως την εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος αυτός με την ύπαρξη μπαζών-ογκωδών αντικειμένων –απορριμμάτων.

Στην αρχή του ρεπορτάζ ακούγεται η φωνή  δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού να προλογίζει το ρεπορτάζ  « σε μία χωματερή έχει μετατραπεί χώρος στην είσοδο του Σιδηροκάστρου, με ασυνειδήτους πολίτες να πετούν μπάζα εκτός των μεταλλικών κάδων…».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ και με την παρουσία τους στον ανωτέρω χώρο υπάρχουν δηλώσεις ,τόσο του αντιδημάρχου καθημερινότητας Παναγιώτη Σαββίδη , όσο και δύο υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου οι οποίο πέραν των άλλων  αναφέρουν και τα εξής : εντός του χώρου αυτού ο δήμος Σιδηροκάστρου έχει τοποθετήσει τρία κοντέϊνερ ( μεταλλικούς κάδους) και ένα στην είσοδο αυτού, προκειμένου οι δημότες να ρίχνουν σ’ αυτά τα ογκώδη  ή άλλα αντικείμενα ή μπάζα. Ο  δήμος Σιδηροκάστρου ανά δεκαήμερο τουλάχιστον , καθαρίζει το χώρο ( τον κάνει «τζάμι» κατά δήλωση του υπαλλήλου καθαριότητας στο ρεπορτάζ) πλην όμως, την επομένη ημέρα και πάλι βλέπουν τον χώρο γεμάτο από μπάζα και πάσης φύσεως αντικείμενα τα οποία «πετούν» την νύκτα οι δημότες του δήμου Σιντικής, αντί να τα  τοποθετούν εντός των κάδων που υπάρχουν.

Μάλιστα , όπως δήλωσε στο ρεπορτάζ  ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας την 3-7-2020  από τους τρείς κάδους, ο μεσαίος ήταν άδειος και οι υπόλοιποι μισογεμάτοι, αφού, οι δημότες Σιντικής κατά τη διάρκεια της νύκτας  «προτιμούν να πετούν τα απορρίμματά τους» εκτός των κάδων.

Οι υπάλληλοι της καθαριότητας στο ίδιο ρεπορτάζ , κάνουν έκκληση στους δημότες Σιντικής να μην ρίχνουν μπάζα –ογκώδη αντικείμενα εκτός των κάδων και μάλιστα αναφέρουν ότι, μπορούν να τηλεφωνούν προκειμένου να περνούν να παίρνουν τα απορρίμματα από το χώρο τους ,πράγμα που γίνεται πολλές φορές από τους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Σιντικής .

 Όποιος είδε το ανωτέρω ρεπορτάζ , τις εικόνες, τις δηλώσεις που περιείχε των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού όπου προβλήθηκε , του αντιδημάρχου του δήμου Σιντικής και των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου , αμέσως θα αντιλαμβανόταν ότι , ο δήμος Σιντικής και  η υπηρεσία καθαριότητας αυτού πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους, διατηρούν το δήμο καθαρό , βρίσκονται στη διάθεση του δημότη Σιντικής για την αποκομιδή των απορριμμάτων του ακόμη και από τον δικό του χώρο , τοποθετούν και καθαρίζουν, ως οφείλουν, τους κάδους.

Σαφώς βέβαια ,  ουδόλως είναι στα καθήκοντα ή στις αρμοδιότητες του δήμου Σιντικής και των οργάνων του, η  «εκπαίδευση και παιδεία» των δημοτών, προκειμένου αυτοί να τοποθετούν τα αντικείμενα που δεν επιθυμούν πλέον να κατέχουν εντός των κάδων και όχι να τα «πετούν» εκτός αυτών και μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύκτας. Αυτό εναπόκειται στη συνείδηση και στην αξιοπρέπεια του κάθε δημότη-πολίτη ,στην αγωγή και οικολογική συνείδηση που οφείλει να έχει, στην αυτονόητη εκπλήρωση της υποχρέωσης του να διατηρεί το περιβάλλον καθαρό.

Αυτό το γεγονός, δηλαδή , «την ρίψη σκουπιδιών» εκτός των κάδων από τους δημότες Σιντικής ,  έκρινε και κατέκρινε το ανωτέρω ρεπορτάζ που προβλήθηκε την  3-7-2020  από το ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ και αυτό κατανόησε όποιος το παρακολούθησε.

Την 6η Ιουλίου 2020 και στο site με την επωνυμία Σιντική True Story του οποίου είστε διαχειριστής , προβήκατε σε ανάρτηση με τίτλο «Αυτοί που θ’ άλλαζαν τη Σιντική» κάτω της οποίας υπήρχε σχόλιο σας που ανάφερε τα εξής : Υποσχέθηκαν πως θα αλλάξουν τη Σιντική. Δεν κατάφεραν να αλλάξουν ούτε τα βασικά που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των δημοτών , όπως η καθαριότητα, το πράσινο και βέβαια ο καθαρισμός των ρεμάτων που έχουν μετατραπεί σε ..¨ζούγκλα¨ (όπως του Κρουσοβίτη).

Εικόνες που προβλήθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ και δε συνάδουν με όσα πραγματικά αξίζουν και δικαιούνται οι δημότες Σιντικής , που καταβάλλουν τέλη για τα αυτονόητα. Αλήθεια αξίζουμε τις εικόνες αυτές;  Κάτωθι του σχολίου ακολουθούσε βίντεο με τίτλο « Άλλαξαν όντως τη Σιντική την κατάντησαν απέραντη χωματερή και ζούγκλα» το οποίο περιείχε μίξη, αφενός μεν , εικόνες του χώρου από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ της 3-7-2020 και από το ρέμα του Κρουσοβίτη, αφετέρου δε , εικόνα δική μου στο κάστρο Σιδηροκάστρου και το περιεχόμενο  προεκλογικού μηνύματος μου προς τους δημότες Σιντικής κατά την εκλογική περίοδο του έτους 2014.

 Επειδή κύριε Παναγιώτη Σαββίδη:

α) αν και θητεύσατε ως συνεργάτης Δημάρχου , πέραν των μουσικών εκδηλώσεων που οργανώσατε στο Μανδράκι , θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι , τα ρέματα και ο καθαρισμός αυτών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

β) η  ανάρτησή σας στο ως άνω site , τα αναγραφόμενα από εσάς , το περιεχόμενο και το βίντεο που ,  όπως και ο ίδιος επικαλείστε, βασίζεται σε εικόνες που προβλήθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ, δηλαδή την 3-7-2020 στο ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ και στο ρεπορτάζ που έκανε για την ρίψη μπαζών και απορριμμάτων από τους δημότες Σιντικής, σε χώρο στην είσοδο του Σιδηροκάστρου και εκτός των σ’ αυτόν τοποθετημένων κάδων,

γ) η σύνδεση των εικόνων που περιείχε το ανωτέρω ρεπορτάζ του ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ, που αναδημοσιεύσατε και προβάλατε στην ανάρτησή σας, με την εικόνα μου και το περιεχόμενο του μηνύματος που περιείχε το  προεκλογικό σπότ του έτους 2014 , γίνεται παντελώς αυθαίρετα και παράνομα από εσάς και ως πλήρως ξεκάθαρα και κρυστάλλινα αποδεικνύεται, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια των γεγονότων,

δ) ο δήμος Σιντικής , πράττει δια των υπηρεσιών του το καθήκον του για την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα, όχι μόνο του Σιδηροκάστρου αλλά των τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών κοινόχρηστων χώρων.

Κύριε Παναγιώτη Σαββίδη προς αποκατάσταση της αλήθειας ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως, με τη λήψη της παρούσας προβείτε :

1)  στο ανωτέρω site του οποίου είστε διαχειριστής, σε προβολή ολοκλήρου του ρεπορτάζ που προβλήθηκε την 3-7-2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (https://youtu.be/mB 1k9_Kn0VA?t=44 και όχι μόνο επιλεγμένων από εσάς εικόνων αυτού, ως πράξατε στην ανάρτησή σας)

2) στη δημοσίευση στο site της παρούσας εξώδικης δήλωσης –διαμαρτυρίας και

3) παύσετε να χρησιμοποιείτε και να προβάλετε  στο site το προεκλογικό μου σπότ του έτους 2014, προς εξυπηρέτηση και μόνο δικών σας σκοπών και επιδιώξεων, άλλως επιφυλάσσομαι στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μου .

Την παρούσα  την κοινοποιώ και στο site του οποίου είστε διαχειριστής , έτσι ώστε, να προβείτε με τη λήψη της στην άμεση δημοσίευση-ανάρτηση όλων των ανωτέρω για τα οποία σας καλώ , προς  πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας την οποία οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι δημότες Σιντικής και όχι της από εσάς επιλεκτικά και για ίδιους σκοπούς προβαλλόμενης διαστρεβλωμένης «αλήθειας» .

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, προς αυτόν  τον οποίο απευθύνεται προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες ,αντιγράφοντας δε αυτή ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως .

                                                                                       Ο Δήμαρχος Σιντικής

                                                                                       Φώτιος Δομουχτσίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *