Σιντική : Παράδοση ειδών ιματισμού στην προσφυγική δομή στο Κλειδί

Στην προσφυγική δομή στο Κλειδί Σερρών περιόδευσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ) μαζί με την Μαρία Ιωαννίδου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σιντικής και τον πρόεδρο του Προμαχώνα Σπύρο Λεωνίδα. Εκεί πρόσφεραν είδη ιματισμού που συγκέντρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα μετά από σχετική πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

 

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, Κατερίνα Ποιμενίδου, κάλεσε όλους τους συλλόγους και τα σωματεία του νομού να δυναμώσουν αυτή την προσπάθεια με αντίστοιχες δράσεις. Μεταξύ άλλων είπε ότι «οι ταλαιπωρημένες γυναίκες με τα μωρά στην αγκαλιά, τα νήπια που παίζουνε ανέμελα μέσα στο κρύο, οι νέοι άντρες που συνωστίζονται στα συρματοπλέγματα, είναι εικόνες που χαράσσονται βαθιά μέσα στο μυαλό μας. Μας κάνουν να σφίγγουμε ακόμη πιο πολύ την ψυχή μας δίνοντας υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε γνωστό το δράμα της προσφυγιάς που ζούνε χρόνια τώρα. Είναι ανάγκη να καταργηθούν αυτές οι φυλακές. Μόνο ο οργανωμένος, μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων – μεταναστών είναι η λύση. Για τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό ζητάμε να δημιουργηθεί ιατρείο, εξοπλισμένο και στελεχωμένο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στη δομή. Να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Να πραγματοποιούνται έγκαιρα τα τεστ για τον κορονοϊό στους ανθρώπους της δομής».

 

Αντίστοιχα, η Μ. Ιωαννίδου, ανέφερε πως «η κατάσταση στην οποία βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες, επιβιώνοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες, διαμένοντας σε  πρόχειρες σκηνές, μέσα σε μια χαράδρα πάνω στο βουνό, είναι  τραγική. Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γίνονται εδώ και δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Επεμβάσεις που γίνονται για το ξαναμοίρασα του κόσμου, για την αρπαγή του φυσικού πλούτου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς. Καλούμε όλους τους Σερραίους να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.  Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να στηρίξουν έμπρακτα όλους αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες. Να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες. Να σταματήσει να συμμετέχει η Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ».

 

Τέλος, ο Σπ. Λεωνίδας σημείωσε πως «οι άνθρωποι που ζούνε υπό αυτές τις συνθήκες μόνο ντροπή και πόνο μας προκαλούν. Αντιδράσαμε σαν τοπική κοινωνία, είχαμε πει πως οι φυλακές δημιουργούν προβλήματα, δεν λύνουν. Οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Σιντικής -πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης”- δέχτηκαν τη δημιουργία αυτής της άθλιας δομής – φυλακής, δίχως να λάβουν υπόψη τις αντιδράσεις των κατοίκων.  Εμείς ζητήσαμε να μη γίνει φυλακή ούτε στο Κλειδί, ούτε αλλού στο Νομό Σερρών, ούτε πουθενά στην Ελλάδα. Απαιτήσαμε να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου και να πάνε στις χώρες όπου αυτοί έχουν επιλέξει. Δεν θέλουμε να γίνουμε η φυλακή της Ευρώπης».

 

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *