Σωτήρης Αβράμης : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής  συνεδρίασε την Δευτέρα  29  Νοε 2021 και ένα από τα θέματα της συνεδρίασης  ήταν η αντικατάσταση παραιτηθέντων  μελών του διοικητικού συμβουλίου της  ΣΙΝΤΙΚΗ  ΔΑΕ  . Η αντικατάσταση μελών του ΔΣ της Σιντική  ΔΑΕ  αφορούσε σε τρία μέλη της πλειοψηφίας  που “ορίζονται”  από πλευράς της δημοτικής αρχής  και ενός μέλους της μειοψηφίας  που  “ορίζεται ”  από την αντιπολίτευση. Με τον όρο “ορίζονται ” εννοείται ψηφίζονται !!!  

Για την ιστορία,  σκόπιμο θεωρώ να αναφερθεί  ότι κατά την αρχική σύσταση του ΔΣ το 2019 τα μέλη  της μειοψηφίας  μετά από πρόταση του κου Παναγιωτίδη  ψηφίστηκαν από την  πλειοψηφία  (νόμιμα ?…  ηθικά  ? )  με προφανή  στόχο τον αποκλεισμό της παράταξης του κου Λούγγου,  τελικά από όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου !!! Άλλωστε ο ίδιος ο κος Παναγιωτίδης σε μια κρίση ειλικρίνειας εντός της συνεδρίασης παραδέχθηκε ότι τότε  αδικήθηκε η παράταξη του κου Λούγγου ! Ε και λοιπόν !!!  

Όμως μένοντας στην πρόσφατη συνεδρίαση, για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του άρθρου μου,   παρατήρησα τα παρακάτω παράδοξα τα οποία με άφησαν εμβρόντητο  και με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τελικά δεν είναι όλα τυχαία !!!

 Με την  έναρξη της συζήτησης του θέματος  αυτού στο Δημοτικό συμβούλιο,  ο δήμαρχος,  εκτός  από τα τρία μέλη  της παράταξής του που πρότεινε για αντικατάσταση των παραιτηθέντων, όπως όφειλε και δικαιούνταν  άλλωστε,   ΑΚΟΥΣΟΝ   ΑΚΟΥΣΟΝ ,   πρότεινε  ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  με δικαιολογίες  που ούτε στις παιδικές  χαρές  του δήμου μας μπορούν να σταθούν,  για να  “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ”  τον υπάλληλο του ενυδρείου της  Βυρώνειας,  θεωρώντας προφανώς ότι θα  “στριμώξει”  την αντιπολίτευση  να το δεχτεί  !!!  Καλά κε δήμαρχε, επτά μέλη έχεις  στο ΔΣ  …. Αφού τόσο κόπτεσαι για αυτό τον υπάλληλο  όρισε τον από μέρους σου !!!  Πόσους θέλεις να έχεις  τελικά   …..  Και πόσους ακόμα πρέπει να    “αποκαταστήσεις”  !!!   Είναι όμως απαράδεκτο δήμαρχε,  έναν άνθρωπο που εργάζεται πραγματικά και με αυταπάρνηση στο ενυδρείο ,  να τον εκθέτεις και να τον προσβάλλεις βάναυσα με αυτόν τον τρόπο,  παρουσιάζοντας τον ως ζήτουλα για να παίξεις πολιτικά παιχνίδια  !!!

Στην συνέχεια και μετά από πρόταση της κας  Φυταγκουρίδου το θέμα αυτό αναβλήθηκε επειδή  θεωρήθηκε η διαδικασία μη σύννομη !!!   Και διερωτώμαι …  Ο δήμαρχος δεν ήταν αυτός που χλεύαζε  την αντιπολίτευση ότι δεν γνωρίζει τους νόμους και επομένως δεν είναι άξιοι να διοικήσουν !  Πως λοιπόν ο δήμαρχος δέχθηκε να αναβάλλει το θέμα ως μη σύννομο  αφού επαίρεται  ότι  γνώστης και θεματοφύλακας της νομιμότητας  είναι !  Τελικά γνωρίζει ή δεν γνωρίζει …..    Ή άλλοι λόγοι  τον οδήγησαν στην αναβολή  …

Η αναβολή της συζήτησης,  όπως προανέφερα,  προέκυψε μετά την πρόταση της κας  Φυταγκουρίδου  η οποία όμως παραδέχθηκε ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε ήδη δύο φορές  σε προηγούμενες αντικαταστάσεις μελών του ΔΣ της ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΑΕ  !  Μάλιστα προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που θα προχωρήσει η διαδικασία θα προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση για ακύρωση της απόφασης  !   Η  τοποθέτηση της, ότι ανέχτηκε τις δυο προηγούμενες αποφάσεις και πρέπει αν τηρηθεί   “τελικά”  η νομιμότητα δημιουργεί  ερωτήματα  !!!  Σέβομαι και τιμώ την κα Φυταγκουρίδου και το γνωρίζει και ίδια.  Είναι μια από τις λιγοστές φωνές του δημοτικού συμβουλίου  που στηρίζεται στην κοινή λογική και  τον λόγω των επιχειρημάτων !  Όμως η νομιμότητα των αποφάσεων  δεν  μπορεί να εφαρμόζεται    a la  cart  !!!  Εφαρμόζεται παντού !!!   Όπως και σε επόμενη απόφαση του ίδιου δημοτικού συμβουλίου, άλλου νομικού προσώπου, που ορίστηκε μέλος που έχει ασυμβίβαστο !!!   Εκεί θα ασκήσει άραγε προσφυγή  !  Επίσης  αφού ήταν σίγουρη για μη σύννομη διαδικασία γιατί επιζητά γνωμοδότηση νομικού συμβούλου για την επόμενη διαδικασία και δεν το έπραξε στην παρούσα συνεδρίαση  !!!  

Η δε παράταξη του κου Παναγιωτίδη  τρείς φορές άλλαξε άποψη επί του θέματος !   Την μία φορά  και αφού παραδέχθηκε ότι κακώς αποκλείστηκε η παράταξη του κου Λούγγου  από προηγούμενες διαδικασίες τελικά κατέληξε ότι  πρέπει να έχει όποιον εκπρόσωπο επιθυμεί στο ΔΣ της Σιντική ΔΑΕ.  Στην συνέχεια άλλαξε ρότα προτείνοντας ως υποψήφιο πρόσωπο δικής του επιλογής  !  Και τέλος κατέληξε και αυτός να συμφωνήσει στην αναβολή,  εντυπωσιάζοντας με την σταθερότητα των απόψεων του !!!  Βέβαια στην ροή του λόγου του εξέπληξε και με την παραδοχή  του ότι  ο ορισμός μελών δεν έχει να κάνει με ονοματολογία γεγονός που στο παρελθόν συχνά πυκνά επικαλούνταν .  Είναι  άραγε νόμιμο να θέτει  βέτο μια παράταξη,  για το  ποιους  θέλει να ορίσει ως εκπροσώπους της  μια άλλη παράταξη σε όποιο νομικό πρόσωπο  ή μήπως είναι και ηθικό !!!  Όταν χρησιμοποιείς μη νόμιμους τρόπους για να πετύχεις τον σκοπό σου είναι  ηθικό !!!

Οι λόγοι τελικά που προκάλεσαν  την διατάραξη της  ηρεμίας του δημοτικού  δεν μόνο η εκ του πονηρού πρόταση του δημάρχου για την τοποθέτηση,  ως μέλους της αντιπολίτευσης ,  πρόσωπο που ο ίδιος επιθυμούσε  !  Προφανώς   το λάδι στην φωτιά ήταν και η πρόταση του κου Λούγγου να με προτείνει για μα ακόμη φορά ως υποψήφιο για μέλος του ΔΣ της Σιντική  ΔΑΕ  αιφνιδιάζοντας τους πάντες !!!   Ακόμη και εμένα !!!  Πράγματι είχα εκφράσει παλαιότερα την επιθυμία μου συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο,  ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν  λίγων μηνών πρωτύτερα !!!  Όμως για την συγκεκριμένη  συνεδρίαση,  καμία συζήτηση δεν έγινε  και δεν έλαβα γνώση για τις προθέσεις του !!!  Προφανώς   λόγω  της γνωστής  παρορμητικότητας του  θα θεώρησε  ότι εμμένω στην επιθυμία μου αυτή  γεγονός όμως που δεν ισχύει !!! Όπως δεν ισχύουν και οι υπερβολές  του για την  ….. μοναδικότητά μου,  που ποτέ δεν  συμμερίστηκα !!!

Τα διάφορα τερτίπια,  ένθεν και ένθεν, για τον αποκλεισμό μου  από το διοικητικό συμβούλιο της Σιντική ΔΑΕ,  είναι γνωστά πλέον  στους πολίτες που ενδιαφέρονται για τα τοπικά δρώμενα  και  αν μη τι άλλο προξενούν τουλάχιστον τον προβληματισμό τους . Όσον με αφορά,  εκτός του ότι θλίβομαι για συμπεριφορές, οι ίδιες αυτές συμπεριφορές με κάνουν πιο δυνατό   !

Τέλος και  ιδιαίτερα δε μετά από την συγκεκριμένη συνεδρίαση,  δεν δύναμαι να συμμετέχω σε αυτό το “ θέατρο του παραλόγου”  και σε διαδικασίες που με στεναχωρούν και με προσβάλλουν !   

Αβράμης Σωτήρης

Οικονομολόγος – φοροτεχνικός

Άρθρο μου στο φύλλο Δεκεμβρίου 2021,  εφημερίδα    ” Ψίθυροι της Σιντικής ¨                                                                                             

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *