Στα χέρια του Υπουργού Κ. Καραμανλή το υπόμνημα για το σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Κερκίνης

Ολοκληρώθηκε και δημοσιοποιήθηκε το υπόμνημα του Φορέα Πολιτών ΣΥΝ-ΘΕΣΙΣ, σχετικά με το θέμα του σιδηροδρομικού αποκλεισμού της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης.

 

 

Το κείμενο έχει ήδη σταλεί στο γραφείο του κ. Καραμανλή και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει αποσταλεί και στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του φορέα πολιτών ΣΥΝ-ΘΕΣΙΣ Χρήστος Γεωργιάδης

 

Μετά την τελευταία εξέλιξη της κατάργησης του ενός από τα δύο δρομολόγια τρένου από/προς Θεσσαλονίκη και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, φαίνεται πως υπήρξε άμεση αντίδραση από τους ιθύνοντες και η εν λόγω άστοχη και προκλητική απόφαση ανακαλείται.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρά μόνο δημοσιεύματα Μ.Μ.Ε. και ανακοινώσεις ανθρώπων που έχουν επικοινωνήσει με τον Υπουργείο.

 

«Καλοπροαίρετα, δεχόμαστε ότι η απόφαση έχει ανακληθεί και ότι τα δρομολόγια θα συνεχίσουν ως είχαν μέχρι πριν λίγες μέρες. Επειδή έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πέρα και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα, δημοσιοποιούμε σήμερα (αφού έχουμε ήδη στείλει το σχετικό αργείο στο Π.Γ. του αρμόδιου υπουργού και, ασφαλώς, στο υπουργείο) την πρότασή μας για την άρση του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης. Από τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός εμφανίζεται να μπορεί να παρέμβει στη λειτουργία ενός ιδιωτικού οργανισμού και να αλλάξει εντός δυο ημερών μια απόφαση που -υποτίθεται ότι- έχει ληφθεί με οικονομοτεχνικά κριτήρια, τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να αποκαταστήσει πλήρως την πραγματική και ουσιαστική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μέσα από την ορθολογική τοποθέτηση των δρομολογίων του τρένου,» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ο Φορέας, μάλιστα, επανέρχεται- με την ευκαιρία- και σε ένα ακόμη κρίσιμο θέμα, στην υλοποίηση ενός έργου που εκκρεμεί από το …2005 και δεν είναι άλλο από την περιφερειακή προαστιακή σύνδεση των Σερρών με την Θεσσαλονίκη μέσω σιδηροδρόμου.

 

Ολόκληρο το υπόμνημα μπορείτε να το δείτε εδώ. http://www.rodopolis.net/port/wp-content/uploads/2019/07/29.07.19-TRAIN_REPORT.pdf

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *