Στο 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών η Αδελφότητα Σιδηροκάστρου

Στο 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών που διοργανώθηκε στην Καλαμαριά στις 2.7.22 συμμετείχε η Πρόεδρος Δήμητρα Κατσάνη με το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη της 2 Αδελφότητα Μικρασιατών Σιδηροκαστρου και Περιχώρων “ο Άγιος Παντελεήμονας” . Εβδομήντα σύλλογοι  συμμετείχαν σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή «Μία θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα».

 

Το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί στην πλαζ Αρετσούς, με την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά τη μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922). Αμέσως μετά ακολούθησε η παράδοση λαβάρου και της εικόνας του Ανταμώματος από τον Δήμαρχο Καλαμάτας στον Δήμαρχος Καλαμαριάς. Το απόγευμα στις 19:00 στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, πραγματοποιήθηκε η πατινάδα με παραδοσιακές ορχήστρες, ενώ η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με 1400 χορευτές, που παρουσίασαν χορούς, ενώ ακούστηκαν και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 8:30μ.μ.

 

Η μεγάλη αυτή συνάντηση των Μικρασιατών απ’ όλη την Ελλάδα,  διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαμαριάς, με την Οργανωτική Ομάδα του επετειακού προγράμματος εκδηλώσεων «Καλαμαριάς 1922-2022,  σε συνεργασία με την  Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης η «Αγία Παρασκευή», τον Προοδευτικό Σύλλογο Αρετσούς & Δέρκων, τον Σύλλογο Κουριωτών Δήμου Καλαμαριάς ο «Ταξιάρχης» και τον Σύλλογο Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *